AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Federalna uprava policije, postupajući po nalogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, podnijela je krivičnu prijavu protiv Fuada Kasumovića i još šest osoba, potvrđeno je za Federalnu televiziju iz FUP-a.

Osumnjičeni su za više teških krivičnih djela – zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Kako FTV saznaje, riječ je o predmetu Zenicatransa, gdje ova organizovana grupa navodno oštetila ovo preduzeće za četiri miliona maraka.

Tragom ovih informacija, kontaktirali smo Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, koji je kratko prokomentirao ovu informaciju za 072info.

-Neuspješan pokušaj SDA MUP-a, odnosno mafije, da uzvrati udarac – rekao je Kasumović.

Posebno je interesantno da je ovo uslijedio nakon što je Kasumović prije četiri dana zatražio smjenu Daria Pekića, ministra unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, inače kadra A-SDA.

U saopćenju ove stranke, a kao reakcija na apel Kasumovića za smjenom Pekića, iz ove stranke su, između ostalog, najavili ovu informaciju o krivičnoj prijavi ali i kako bi moglo doći do njegovog hapšenja. To je i najbolji dokaz da je sve navedeno ništa drugo nego politički potez.

Ovakvim i sličnim montiranim procesima protiv politčkih protivnika koji uživaju masovnu podršku građana, bh. javnost mogla je svjedočiti i ranije. Kasumovićev rezulatat na proteklim izborima, odnosno rekordan broj glasova za gradonačelnika u cijeloj BiH, zasigurno je zasmetao političkim oponentima koji se sada na ovaj način pokušavaju obračunati iz očaja koji ih drži još iz novembra mjeseca.