Portal 072info

FUP: Rezultati akcije “Pravda”

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage u ranim jutarnjim satima, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije Pravda na području Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Radi se o više lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima „Organizovana kriminalna grupa“ iz člana 342. st. 2., a u vezi sa krivičnim djelima „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. st. 3., „Povreda zakona od sudca“ iz člana 357., „Pranje novca“ iz člana 272. st. 2. i „Prevara“ iz člana 294. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Asistenciju u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno-sigurnosno agencija BiH, te Ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske, Zeničko-dobojskog kanton i Srednjobosanskog kantona, saopćeno je iz FUP-a.

Podsjećamo, u jutrošnjoj akciji uhapšeno je više osoba među kojima je bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH Alija Delimustafić.

N1

Podijelite članak