Portal 072info

FUP: Rezultati akcije “Pravda”

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage u ranim jutarnjim satima, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije Pravda na području Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Radi se o više lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima „Organizovana kriminalna grupa“ iz člana 342. st. 2., a u vezi sa krivičnim djelima „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. st. 3., „Povreda zakona od sudca“ iz člana 357., „Pranje novca“ iz člana 272. st. 2. i „Prevara“ iz člana 294. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Asistenciju u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno-sigurnosno agencija BiH, te Ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske, Zeničko-dobojskog kanton i Srednjobosanskog kantona, saopćeno je iz FUP-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjećamo, u jutrošnjoj akciji uhapšeno je više osoba među kojima je bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH Alija Delimustafić.

N1

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME