FUP uhapsio dilera: Mangafić u stanu držao 2,5 kilograma amfetamina

FA5834AE 5E6A 4DA0 BC72 5A942F837805

Pripadnicici Federalne uprave policije proveli operativno-taktičku akciju „Ćiro“ pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te su tom prilikom na području grada Sarajeva slobode lišila lice inicijala A.M. (37) iz Sarajeva zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. KZ FBiH, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. KZ FBiH.

Prepakivao drogu

Nezvanično saznajemo da je uhapšen Alen Mangafić.

– Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres stana i pratećih objekata koje pomenuto lice koristi, kojom prilikom je pronađeno više od 2500 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, vage za precizno vaganje, pribor za pakovanje i prepakivanje droge, vatreno oružje, municija različitih kalibara, puščana cijev sa mehanizmom, kundaci i drugi metalni djelovi za oružje, radio stanica kao i drugi predmeti i tragovi koji će se koristiti u krivičnom postupku- saopćeno je iz FUP-a.

Uhapšeni se sumnjiči da je duži vremenski period nabavljao opojnu drogu u količinama od jednog kilograma i više, te je prepakivao i dalje distribuirao s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Predložen pritvor

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije uhapšeni je predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

– Postupajuća tužiteljica uputila je prijedlog Općinkom sudu Sarajevo za određivanje mjere pritvora osumnjičenom zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela- kazala je za portal “Avaza” Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE