FUP uhapsio oca ubijenog Mehmeda Ramića

498FA1FF 7565 4D57 81B6 872677940C89

Pripadnici Federalne uprave policije 29. januara uhapsili su Zulfu Ramića (48) iz Sarajeva, oca Mehemda Meše Ramića ubijenog u decembru prošle godine na Pofalićima, potvrđeno je za portal “Avaza” iz FUP-a. 

Pripadnici  Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, pištolj, municiju, kao i drugi predmete koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.  Ramić se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovao, te je dalje stavljalo u promet.

Prilikom pretresa stana, Ramić je fizički napao policijske službenike Federalne uprave policije, kojom prilikom su jednom policijskom službeniku nanesene lakše tjelesne ozljede.

On će biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Za ubistvo Mehemda Ramića osumnjičeni su Amel Jašarević i Adel Kabaš (ranije Murtović) za kojim je raspisana Interpolova potjernica. Edvin Imamović i Igor Zuko terete se za pomaganje.

Copy
Prethodni članakGrad Zenica će otkupiti sve prijavljene viškove poljoprivrednih proizvoda
Sljedeći članakEmira Đulovića iznenadio Dejan Matić