Gačić majku izbo više od 15 puta, na dženazi “svi bili u strahu”

Najtraženijeg bjegunca u BiH Edina Gačića, koji se sumnjiči za brutalno ubistvo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića te mještanina Podorašca Sauda Sultanića, ubili su pripadnici MUP-a KS.

Sjećam se kada je Edin Gačić ubio majku Sifetu, to je bio veliki šok za sve nas koji smo ih poznavali, a mogu misliti kako je tek bilo porodici, ispričala je za portal Srpskainfo jedna od poznanica porodice serijskog ubice Edina Gačića, od kojeg danima strijepi cijela BiH.

Ona je dodala da je tada čula da je Gačić majku nožem ubo više od 15 puta, ali i da se pričalo da je u nju pucao iz pištolja.

– Pošto sam njegovu majku poznavala cijeli život, išla sam na dženazu, ali i tu je bila veoma napeta situacija. Edin je u to vrijeme bio u bjekstvu, pa je na dženazi bilo dosta policije – rekla je sagovornica, koja iz straha nije željela da se spominj njeno ime.

Prema njenim riječima, na mezarju u Banjaluci bilo je mnogo inspektora, a ispred je bilo nekoliko policijskih auta, jer su svi očekivali da će i Gačić doći na dženazu.

– Njegovu sestru je to ubistvo jako potreslo, tražila je od policije da ga što prije nađu. Tada je prekinula svaki kontkat sa njim, mislim da je to uradila i cijela porodica – ispričala je sagovornica Srpkainfo.

Za Gačićem je bila jedna od najvećih potraga u BiH, jer je 4. februara u Konjicu ubio Sauda Sultanića, a u subotu uveče i sarajevskog policajca Mahira Begića

Gačić je nakon rata ubio prijatelja Ismeta Gunića, a tokom dopusta i svoju majku. Za ubistva je osuđen na 20 godina zatvora.