honda civic 4 696x377 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Honda Civic je kroz gotovo sve svoje generacije bila kompakt sportskih gena, dok je u Type-R izdanju bolid koji zahtijeva puno pažnje za upravljačem.

Oni malo stariji sjetit će se prizora s početka 1990-ih, kad su se neki precijenili u Civicu i završili omotani oko stupa, najčešće s tragičnim epilogom. Danas, tri desetljeća kasnije, gledamo sličan prizor iz Denvera.

Video je na društvenim mrežama podijelio Vincent Nieto, a prikazuje raspolovljeni Civic Type-R kraj restorana brze hrane. Vozač i majka vlasnice objasnili su što se dogodilo.

Renee Gutierrez-Martinez, majka vlasnice automobila, otkrila je da je auto u vrijeme nesreće vozio njen dečko, Kevin Acosta.

Okrivio je starijeg vozača, koji mu je navodno oduzeo prednost i udario ga u bok vozila. To ga je odgurnulo s ceste te je potom udario u rasvjetni stup.

Sudeći po snimci, Honda je doslovno raspolovljena, a sreća u nesreći je da nije bilo putnika na stražnjoj klupi. Da ne govorimo da bi epilog bio stravičan da je auto u stup udario u predjelu prednjih vrata. U nesreći su svi sudionici lakše ozlijeđeni, uključujući i vozača, koji je navodno izazvao nesreću oduzimanjem prednosti. Honda očito ide u otpis i trančiranje, a pojedini dijelovi, uključujući motor, mogli bi se uskoro naći u prodaji.