Portal 072info

Galaxy S5 do aprila sa skenerom zjenice oka?

Galaxy s5

Korejska kompanija predstaviće najnoviji model serije Galaxy S5 do aprila, a on bi, prema najavama posjedovao i tehnologiju skeniranja oka.

Galaxy S5 će biti uparen sa novim uređajem koji će predstavljati evoluciju Galaxy Gear pametnog sata, prenosi Blumberg intervju izvršnog potpredsjednika kompanije za mobilno poslovanje Li Jang-hua.

Do sada smo predstavljali vodeće modele u prvoj polovini godine, oko marta-aprila, i još uvijek biramo pravo vrijeme u ovom slučaju, kazao je Li i dodao da, nakon što se predstavi S5, moguće je očekivati nasljednika Gear uređaja sa više naprednih funkcija, a glomazan dizajn će takođe biti poboljšan.

Jedan od tri prodata smart telefona je iz kompanije Samsung, koja dodaje nove funkcije i modele kako bi “otjerala” Apple sa značajnih tržišta, ali i kineske proizvođače, te privukla štedljivije korisnike sa uređajima od 100 dolara.

Do kraja godine, ova najveća azijska tehnološka kompanija bi trebala da predstavi bar još jedan uređaj, najavio je Li. Prodaja modela S4 je usporila nakon što je Apple plasirao na tržište iPhone 5S i 5C u septembru.

Model 5S je imao senzor za identifikaciju otiska prsta, dok Samsung razmatra upotrebu skenera oka u vrhunskim modelima smartfonova. Mnogo ljudi je fanatično kada je riječ o tehnologiji prepoznavanja zenice oka, kazao je Li na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu.

Razmatramo mogućnost, ali još ne mogu sa sugurnošću reći da li će ta tehnologija biti ugrađena na model S5 ili ne, dodao je on.

(Mondo)

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box