Game Awards: Evo koja je igra proglašena najboljom u 2020. godini

Game Awards: Evo koja je igra proglašena najboljom u 2020. godini

Publika je rekla svoje te je na The Game Awards 2020 odabrala Ghost of Tsushimu za najbolju igru godine.

The Last of Us: Part II je odnio titulu za najbolju igru 2020. u najstarijoj dodjeli nagrada Golden Joystick, u kojoj je glasalo više od tri miliona ljudi. Međutim, druga je pobjeda izmakla igri Naughty Doga u kategoriji najbolje igre po odabiru publike na Game Awardsu 2020.

Utrka je bila tijesna do samoga kraja, no samurajska je avantura u konačnici proglašena pobjednikom. Pojavile su se, međutim, neke sumnje da je stranica za glasanje bila hakirana te da je rezultat u konačnici namještaljka, ali organizatori nisu ništa komentirali te je pobjednik formalno proglašen.

Valja napomenuti da ovo nije glavna nagrada za igru godine u sklopu Game Awardsa. Ovo je “nagrada naroda”, dok će glavnu nagradu odrediti glasovi novinarskog žirija, kombinirani s glasovima publike u zasebnom glasanju.

Glasovi publike nose 10 posto glasova u tom izboru te mogu biti presudni faktor u slučaju izjednačene bitke kakvu su Ghost of Tsushima i The Last of Us: Part II vodili u kategoriji najbolje igre po odabiru publike, piše hcl.hr.

U svakom slučaju, obje te igre su u utrci za glavnu nagradu, zajedno s još četiri druge igre. Evo podsjetnika koji se sve naslovi bore za titulu najbolje igre na ceremoniji Game Awards 2020.

Animal Crossing: New Horizons
Final Fantasy VII Remake
Hades
The Last of Us Part 2
DOOM EternalGhost of Tsushima
Pobjednici Ga

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE