Screenshot 6 359


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Sanel Brajlović, jedan od glavnih kuhara u restoranu Brajlović na Ilidži, otvorio nam je vrata kuhinje i pokazao kako izgleda priprema ukusnih junećih, telećih i jagnjećih komada mesa. Brajlović nam objašnjava kako funkcioniše suho zrenje, kazavši kako je to prirodan proces zrenja mesa u toku kojeg se specijalnim UV lampama tretiraju najkvalitetniji juneći, teleći i jagnjeći komadi.

Foto: D. S./Klix.ba Foto: D. S./Klix.ba

“Zahvaljujući jedinstvenom sistemu sterilizacije, klice i bakterije jednostavno nemaju šansu za opstankom. Prirodni enzimi prodiru u najtvrđe dijelove mesa (mišići i vezivna tkiva), višak vode isparava, a ono što ostaje je vrhunski kvalitet prožet velikim brojem proteina, savršenog izgleda i nezaboravnog ukusa”, govori Brajlović.

Meso dobija drugačiju mekoću i finiju teksturu, a ukus predstavlja jedno sasvim novo gastronomsko iskustvo.

Foto: L. K./Klix.ba Foto: L. K./Klix.ba

“Nastojimo da spojimo svjetski priznatu modernu tehnologiju u službi vrhunskog hedonizma i domaće nacionalne kuhinje”, nastavlja objašnjavati.

Brajlović dodaje kako je veliki ljubitelj prirode, te kako svaki slobodan momenat koristi za boravak u prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Ranije su često putovali po regionu, ali u posljednje vrijeme ipak biraju odmarati u prirodnim ljepotama naše države.

Foto: L. K./Klix.ba Foto: L. K./Klix.ba

“Naravno, najčešće je to na porodičnom ranču u Ustikolini gdje inače uzgajamo sve povrće i voće koje služimo uz naše nezaboravne mesne specijalitete. To je je jedna prelijepa oaza mira, gdje uvijek najlakše napunim baterije.

Ističe kako je veliki zaljubljenik u lov, te kako na porodičnom ranču često priprema različita kvalitetna jela.

Foto: D. S./Klix.ba Foto: D. S./Klix.ba

“Tamo redovno snimam pripremanje specijaliteta i to objavljujem na društvenim mrežama. Naš restoran je po broju pratilaca na Facebooku vjerovatno najpopularniji u BiH i prati nas više od 135.000 ljudi iz cijelog svijeta”, kaže.

Klix.ba