AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Direktor Opće bolnice “Abdulah Nakaš” Sarajevo Ismet Gavrankapetanović za Klix.ba je prokomentarisao početak vakcinacije, kazavši da je neophodna kako bismo pobijedili ovaj zdravstveni izazov.

U Općoj bolnici “Abdulah Nakaš” vakcinisano je 186 zdravstvenih radnika, koji čine COVID A tim u toj zdravstvenoj ustanovi. Niko od vakcinisanih cjepivom AstraZeneca nema značajnije nus pojave.

“Svakodnevnim boravkom u sedam COVID odjela koliko ima sada “Opća bolnica” Sarajevo moje kolege i ja smo svjedoci teške patnje bolesnih i stalne borbe za udisaj. Stoga mislim da vakcinacija predstavlja vrlo važnu kariku u zaštiti svakog pojedinca i društva kao cjeline”, poručuje Gavrankapetanović.

Zanimao na sje komentar o samim vakcinama, s obzirom na razne komentare i tumačenja.

“Svaka vakcina je prema onom što vidimo odlična. Naravno i prateći efekti koji se kod malog dijela ljudi pojave normalan su dio vakcinacije Ne mislim da naše društvo, država ali i region u cjelini mogu izaći iz ove zdravstvene kataklizme bez vakcinacije Poštovati mjere, vakcinacija, dosta strpljenja i razumijevanja jednih za druge i ugledat ćemo svjetlo spasa”, zaključio je za Klix.ba Gavrankapetanović.
Jedan od vakcinisanih ovom vakcinom bio je i doktor Dragan Stevanocić koji je rekao da osim blage mučnine i malaksalosti ne osjeća nikakve druge tegobe. “Neke kolege su imale temperaturu do 38 i mišićnu slabost, kupirali Paracetamolom. Većina kolega ima općtu umorljivost i pospanost. Sve u svemu očekivano i uobičajeno nakon vakcine”, napisao je Stevanović na svom Facebook profilu.