4 35
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Ova ljetna sezona bit će uspješnija nego prošlogodišnja jer je epidemiološka situacija znatno bolja, očekivanja su turističkih agencija. Mnogi bh. građani već su uplatili aranžmane za ljetne odmore, a ponuda ne manjka.

Antalska regija

Amila Sirćo iz marketing službe agencije „Centrotours“ kazala nam je da je Egipat hit-destinacija ovog ljeta, a da imaju i standardnu ponudu „Antalija ljeto“ – Alanja, Kemer, Side i Belek.

– Ove godine Egipat je veoma tražen, očekujemo bolju sezonu nego što je bila prethodna. Imamo i autobuske polaske za Albaniju, koja je hit-destinacija, a nije potreban PCR test za ulazak. Očekujemo da će se mjere popustiti te da ni za Tursku neće trebati PCR test – kazao je Sirćo.

U ponudi imaju i direktne letove iz Sarajeva za Bodrum i Antaliju te za Hurgadu.

Ćišić:  Ponude za Maldive
Ćišić: Ponude za Maldive

– Hoteli za antalsku regiju veoma su povoljni. Mnogi biraju i Bodrum, koji je poznat kao luksuzna destinacija, ali su cijene najboljih hotela ove godine iste kao i u Antaliji. Egipat nikad nije bio povoljniji jer su cijene već od 1.069 KM, a uključene su i aviotakse, transferi s aerodroma, smještaj u hotelima „all-inclusive“ – navela je Sirćo.

Maldivi i Dubai

Adin Ćišić iz agencije „Sol Azur“ kazao nam je da su trenutno najtraženiji aranžmani za odmor u Istanbulu nakon popuštanja epidemioloških mjera.

Sirćo:  Povoljni hotelski smještaji
Sirćo: Povoljni hotelski smještaji

– Generalno, najtraženiji za ljetovanje su Antalija i Hurgada za porodice. U ponudi su i Hrvatska i Crna Gora, a radimo i individualne ponude za Maldive. Nadamo se da će se od sredine jula otvoriti Italija, Španija i Francuska. Imamo u ponudi i Dubai, koji svaki mjesec radimo u grupama. Za sve zemlje je obavezan PCR test, osim za Crnu Goru. Za ulazak u Hrvatsku moguće je ponuditi i antigenski test ili potvrdu o revakcinaciji. Za državljane Srbije i EU koji žele u Tursku dovoljna je potvrda o revakcinaciji – pojasnio je Ćišić.

Nikad niže cijene na Jadranu

Sirćo navodi da je Jadran veoma popularan, a cijene nikada nisu bile niže.

– Neum je tražen, Crna Gora također, gdje su brojni hoteli u ponudi, znatno više nego ranijih sezona. Cijelu jadransku obalu radimo. Što se tiče Turske, cijena je od 1.700 KM, paket za dvije osobe, i sve je uključeno, osim PCR testa, za koji očekujemo da već od juna ne bude potreban. Za Egipat je potrebna viza koju radimo u našoj organizaciji – navela je Sirćo.