Gdje će bh. građani na ljetovanje: Egipat je hit-destinacija

4 35
Podijelite vijest

Ova ljetna sezona bit će uspješnija nego prošlogodišnja jer je epidemiološka situacija znatno bolja, očekivanja su turističkih agencija. Mnogi bh. građani već su uplatili aranžmane za ljetne odmore, a ponuda ne manjka.

Antalska regija

Amila Sirćo iz marketing službe agencije „Centrotours“ kazala nam je da je Egipat hit-destinacija ovog ljeta, a da imaju i standardnu ponudu „Antalija ljeto“ – Alanja, Kemer, Side i Belek.

– Ove godine Egipat je veoma tražen, očekujemo bolju sezonu nego što je bila prethodna. Imamo i autobuske polaske za Albaniju, koja je hit-destinacija, a nije potreban PCR test za ulazak. Očekujemo da će se mjere popustiti te da ni za Tursku neće trebati PCR test – kazao je Sirćo.

U ponudi imaju i direktne letove iz Sarajeva za Bodrum i Antaliju te za Hurgadu.

Ćišić:  Ponude za Maldive
Ćišić: Ponude za Maldive

– Hoteli za antalsku regiju veoma su povoljni. Mnogi biraju i Bodrum, koji je poznat kao luksuzna destinacija, ali su cijene najboljih hotela ove godine iste kao i u Antaliji. Egipat nikad nije bio povoljniji jer su cijene već od 1.069 KM, a uključene su i aviotakse, transferi s aerodroma, smještaj u hotelima „all-inclusive“ – navela je Sirćo.

Maldivi i Dubai

Adin Ćišić iz agencije „Sol Azur“ kazao nam je da su trenutno najtraženiji aranžmani za odmor u Istanbulu nakon popuštanja epidemioloških mjera.

Sirćo:  Povoljni hotelski smještaji
Sirćo: Povoljni hotelski smještaji

– Generalno, najtraženiji za ljetovanje su Antalija i Hurgada za porodice. U ponudi su i Hrvatska i Crna Gora, a radimo i individualne ponude za Maldive. Nadamo se da će se od sredine jula otvoriti Italija, Španija i Francuska. Imamo u ponudi i Dubai, koji svaki mjesec radimo u grupama. Za sve zemlje je obavezan PCR test, osim za Crnu Goru. Za ulazak u Hrvatsku moguće je ponuditi i antigenski test ili potvrdu o revakcinaciji. Za državljane Srbije i EU koji žele u Tursku dovoljna je potvrda o revakcinaciji – pojasnio je Ćišić.

Nikad niže cijene na Jadranu

Sirćo navodi da je Jadran veoma popularan, a cijene nikada nisu bile niže.

– Neum je tražen, Crna Gora također, gdje su brojni hoteli u ponudi, znatno više nego ranijih sezona. Cijelu jadransku obalu radimo. Što se tiče Turske, cijena je od 1.700 KM, paket za dvije osobe, i sve je uključeno, osim PCR testa, za koji očekujemo da već od juna ne bude potreban. Za Egipat je potrebna viza koju radimo u našoj organizaciji – navela je Sirćo.


Podijelite vijest