A GDJE JE LOGIKA: Na Odmutu urađen prilaz za invalidne osobe, zapostavljena druga pitanja?! (FOTO)

A GDJE JE LOGIKA: Na Odmutu urađen prilaz za invalidne osobe, zapostavljena druga pitanja?! (FOTO)

Odmut-Prilaz invalidnim osobama

Na adresu naše redakcije stiglo je pismo u kojem se stanar zgrade u ulici Bulevar Kulina bana IV obraća sa jednim pitanjem ‘A gdje je logika?’, osvrćući se na nedavno izvršene radove za osobe sa invaliditetom. Naime, riječ je o urađenom prilazu za osobe sa invaliditetom što je uistinu za pohvalu, ali se ipak prilikom izvođenja radova moralo obratiti pažnju i na druge okolnosti.

Budući da su zapostavljena brojna pitanja ostalih stanara, ovi nelogični radovi izazvali su negodovanja stanara a kojima se, kako su nam izjavili, niko nije obratio sa prijedlogom ili pitanjem za mišljenje o radovima koji se rade u zgradi gdje žive. Kako bi propisno trebalo da se uradi, predsjednik Kućnog savjeta imao je za obavezu obavijestiti stanare o radovima, a što prema riječima stanara nije učinjeno.

Izvedenim radovima postavljen je prilaz koji omogućava invalidnim osobama ulazak u zgradu ali se isti postavio na sredini stepenica ulaza u zgradu, tako je prohodnost ostalim stanarima ostala dosta uskraćena. Kako ističu, ovim radovima onemogućen je prilaz dostavnim vozilima koja su se ranije mogla parkirati tik ispred ulaza u zgradu, a što je bila olakšavajuća okolnost prilikom unošenja namještaja i drugih kućanskih stvari. Pozdravljajući ovaj potez, stanari se jedino pitaju zašto se niko od njih nije prethodno obavijestio, te iz kojeg razloga su oni koji su vršli radove odlučili sve navedeno uraditi tačno na sredini stepeništa kada se sve moglo staviti na desnu ili pak lijevu stranu?!

“Ovo je užasno, napravljeno je prije svega ruglo a zatim nam je napravljena velika poteškoća prilikom unošenja stvari poput namještaja i drugih većih kućanskih aparata. Uraditi nešto poput ovoga i to na sredini ulaza, tačnije stepeništa, van je svake pameti” – kazali su nam ogorčeni stanari.

Naša ekipa posjetila je adresu Bulevar Kulina bana IV, te smo napravili fotografije koje najbolje svjedoče o čudnim radovima kojima su ogorčeni stanari pomenute zgrade.

[flagallery gid=157]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS