Gdje je trenutno fudbalska reprezentacija BiH: Neartikulirana taktika koja je donijela rezultat

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon četiri utakmice B Lige nacija, u svojoj grupi zauzima prvo mjesto. Reklo bi se, konačno smo malo prodisali i prvi smo, uz činjenicu da je gorčina iz prethodnih godina još prisutna.

I dok se sve iole ozbiljnije selekcije kroz ovo takmičenje pripremaju za ono što će se dešavati u Kataru, tako i naše komšije Srbija i Hrvatska, nama je ostalo da igramo ono šta možemo i nadamo se da će doći neka bolja vremena.

Nije lako

Danas nigdje nije lako biti prvi u svijetu fudbala, to je sasvim jasno, pa ni u drugom rangu Lige nacija, ali mi jesmo prvi i možemo biti zadovoljni.

Selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) konačno je uzdignutih ruku počeo napuštati travnjake, uz neizostavno srceparajuće lupanje pesnicom po srcu kada je dolazio pred navijače.

Ovaj emotivni „ispad“ Ivajla Peteva pokazao je i da mu je laknulo, jer su njegov tim i on pokvarili sve što se moglo pokvariti, pa je sada svaki uspjeh ogroman kao planina.

Radujemo se svi uz Ivajla, jer to je naša reprezentacija, ma ko je vodio i voljeli ili ne selektora. Uostalom, i tu treba biti realan pa reći da su mišljenja i oko „ljubavi prema Bugarinu“ sasvim podijeljena.

Pogodio je ponešto Ivajlo u ovom ciklusu, iako baš nije tome ranije bio vičan. Smail Prevljak je dva puta ušao s klupe i bio strijelac za četiri boda. Ako mu znamo zamjerati sve, treba mu dati i plus, iako je sasvim logično da Edin Džeko bude na terenu, a Prevljak rezerva. Upalilo je, i evo jedan aplauz za Peteva.

Upalilo je i u utakmici u Zenici protiv Finske. Onaj Miralem Pjanić kojeg je Petev ne tako davno pokušao okriviti za sve loše odigrao je maestralno, dobio skandiranje s tribina, a Džeko je još jednom bio onaj pravi i Petev je odmah imao mnogo veće šanse.

Svakog trenutka

Nije to bila taktički savršeno postavljena utakmica, to od Peteva niko više i ne očekuje. Plesao je po žici bugarski trener na klupi bh. tima svojom neartikuliranom postavkom u kojoj svakog trenutka može primiti gol, vjerovatno se preznojio više puta kada su Finci imali sjajne šanse, ali ovog puta jer imao i Temu Pukija (Teemu Pukki) na svojoj strani, a i mi zajedno s Petevom.

Taj nam je zabijao kada i gdje je stigao, a sada je izašao sam pred Ibrahima Šehića i promašio nemoguće na 2:2. Nakon toga, kao i mnogo puta do sada, Džeko se ukazao i donio tri boda.

Ivajlo sada ima miran san do septembra, narod počinje vjerovati ponovo u ovaj tim, ali gorčina je još tu. Trebat će vremena da se nekako „ispegla“ ova vladavina Ivajla Peteva, ako se ovo ikada mogne ispeglati.

Komšijama sretno na Svjetskom prvenstvu, mi ćemo ponovo uživati u Ligi nacija u septembru, uz nadu da ćemo, uz dobre naše koji će se opet fanatično boriti, imati i neraspoložene protivničke igrače. To je Ivajlov recept za uspjeh.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING