Gdje se krije monstrum koji je Balkan zavio u crno? Jedna lokacija u prvom planu

Jedno od pitanja koje potresa javnost na Balkanu jeste gdje se nalazi glavni osumnjičeni za ubistvo 14-godipnje djevojčice Vanje u Sjevernoj Makedoniji.

Poznato je da je Ljupčo Palevski Palčo iz Makedonije pobjegao u Srbiju, u Beograd, a potom u Bugarsku. Međutim, tada mu se gubi svaki trag.

Jedna od lokacija koja se pominje kao moguće utočište osumnjičenog jeste Istanbul u Turskoj.

Imao pomagača

U međuvremenu, Osnovno državno tužiteljstvo u Skoplju podnijelo je Osnovnom krivičnom sudu prijedlog za određivanje mjere kratkotrajnog zadržavanja od 48 sati protiv 46-godišnjaka iz Skoplja zbog sumnje da je pomogao počinitelju nakon počinjenog krivično djelo.

Osnovano se sumnja da je ovaj muškarac pomogao Palevskom u bijegu. Navodi se da je on navodno u vozilu Land Rover prevezao Palevskog na ulazu i izlazu iz Bugarske, prema Turskoj.

Registraciaj njegovog vozila je zabilježena na graničnim prijelazima u Bugarskoj.

U konkretnom slučaju postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan od opasnosti od bijega, kao i posebne okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivičnog djela, prenosie makedonski mediji.

Vanjino telo pronađeno je u selu u blizini Skoplja. Vjeruje se da je ubijena istog dana kada je nestala – 27. novembra.

Oteli je ispred ulaza

Pretpostavlja se da su je otmičari oteli na ulazu u zgradu u kojoj je živjela, a da je informacije o njenom kretanju otmičarima dao njen otac Aleksandar. Njemu je određen pritvor od 48 sati.

Policija je saopćila da je Vanja ubijena istog dana oko 10 sati. Za glavnog egzekutora je označen upravo Palčo, prenosi Nova.rs.

Kako se nalazi u bjekstvu, za njim je raspisana međunarodna poternica,. Ninistar policije Oliver Spasovski otkrio je kuda se kretao Palevski nakon ubistva Vanje.

Prema njegovim riječima, Palčo je iz Makedonije otišao u Beograd, pa u Bugarsku. Sjevernu Makedoniju je navodno napustio 30. novembra.

On je rekao da je iz države otišao automobilom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE