Portal 072info

Gdje su i čime se sada bave? Edwin Po radi na pijaci, članica nekadašnjeg “Erata” radi u turističkoj agenciji

Popularnost je dobra ali često je kratkog vijeka, rekli bi mnogi. U jednom periodu ste poznati i traženi, u drugom ste potpuno zaboravljeni, barem je tako u sferi muzike, o kojoj i govorimo u ovoj priči. Mnogo je razloga zbog kojih danas više ne gledamo i ne slušamo nekada izuzetno popularne muzičare.

Član nekad popularne grupe “7 UP” Elvir Lilo Hadžijamaković danas je dobro poznato TV lice, član je kolektiva Federalne TV i voditelj jutarnjeg programa. Jedno vrijeme uređivao je i vodio emisije za djecu, a za najmlađe snimio je i CD “Liloland”.

Njegov kolega iz benda Gordan Radić Gogi potpuno se povukao iz javnosti i zaposlen je kao profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Katoličkom školskom centru u Sarajevu. Također, Radić je ostao ljubitelj plesa i svoje vještine nesebično prenosi mladima držeći časove u sarajevskom “Youth Houseu”.

Damir Pašić Dadi suvlasnik je kafića u glavnom gradu BiH, dok je Nedimu Zgodiću u opisu posla satelitsko praćenje automobila.

Azra Hasanović, koje će se mnogi sjetiti po pjesmi „Babo, babuka”, daleko je od očiju javnosti i zaposlenica je “Triglav osiguranja”.

Među onima koji su se pojavili preko noći i isto tako pali u zaborav su i Dženan Hodžić, poznatiji kao Dr. Zoo, te Edin Pozderac alijas Edwin Po.

Visočki reper, nakon što je poharao “OBN Super Nova Talent Show” veoma brzo otkrio je drugu stranu medalje estrade te se posvetio vjeri, porodici i proizvodnji organske hrane.

Za one koji su ga poznavali prije desetak i više godina zvuči nevjerovatno da je Edwin Po danas prodavač tekstila na pijaci u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Zavrnuo je rukave i Eso Beštija, koji se okrenuo poslu keramičara, a izazov pjevača i producenta u drugi plan gurnuo je i Nino Pršeš. Predstavnik BiH na Eurosongu 2001. godine nedavno je primljen kao tehničar u Općini Novi Grad Sarajevo, a njegov zadatak bit će puštanje projekcija u digitalnom kinu “Novi Grad”.

U poslijeratnom periodu popularnost je uživao i “Mahir & Beat House Project”. Jedan od članova Edin Zekić zaposlen je u pokopnom društvu, Muamer Mizdrak jedno vrijeme radio je kao portir na Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu, a pjevačica Lejla Trto je stomatolog.

Porodičnom životu i radu u turističkoj agenciji okrenula se i Aida Jašarević, članica nekadašnjeg “Erata”. Život u sjeni vodi i Amila Glamočak, za koju se godinama govori da se potpuno posvetila vjeri i da živi veoma povučeno.

Prije nekoliko godina i Dado Čaušević okrenuo je list i uplovio u poslovne vode. Vlasnik je vrtića „Pony”, u kojem ujedno održava muzičke radionice.

bh-index.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box