Gdje za Novu, cijene nikad paprenije: Ako želite da vam pjeva Džejla, morate izdvojiti 220 eura. Dino Merlin, uz pogled na more, tri noćenja, preko 3.000 eura…

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Najluđa noć u godini se približava, a to za pjevače znači da će nastupajući na prijelazu između dvije godine zaraditi honorar koji je mnogo veći od onog koji obični smrtnici zarade za nekoliko godina.

Koliko će dobiti “Dubioza”

U Sarajevu će na javnom dočeku građane i turiste zabavljati „Dubioza kolektiv“. Prema pisanju medija  smatra se da je i njihov honorar navodno u rasponu od 50.000 do 100.000 eura, s obzirom na njihovu ogromnu popularnost.

Dino Merlin ispratit će – za njega – veoma uspješnu 2022. godinu u “Rixos Premium” hotelu u Dubrovniku. Iz ovog hotela su najavili da će Dino na privatnoj zabavi  u Novu godinu uvesti 450 ljudi .Minimalno je da posjetioci rezervišu dvije noći boravka. Visinu Merlinovog honorara nisu htjeli otkrivati. Cijena za dvije osobe u standardnoj sobi iznosi 975 eura. Najskuplji aranžman podrazumijeva tri noćenja u apartmanu s balkonom i pogledom na more i on iznosi 2.987,50 eura. Cijena ulaznice na koncert koja se plaća posebno iznosi 200 eura.

Dok će Merlin zabavljati goste ekskluzivnog hotela, Zdravko Čolić pjevat će za šire narodne mase na glavnom gradskom trgu u Kotoru. Na javnom dočeku pjevat će i Severina, i to u svom rodnom Splitu.

Džejla pjeva na jadranskoj obali

Na Jadranskoj obali će za Novu godinu pjevati i Džejla Ramović. Ona će zabavljati goste u luksuznom hotelu „Regent“ u Porto Montenegru. Cijena ulaznice za novogodišnju proslavu iznosi 220 eura. Glamurozna novogodišnja zabava uključuje muziku uživo, večeru i neograničenu konzumaciju odabranih pića.

U poznatom sarajevskom hotelu Hills ove godine goste će zabavljati jedna od najvećih balkanskih zvijezda Halid Bešlić, kao i njegova mlada kolegica Nikolina Kovač. Uživanje uz odličnu muziku i hranu ove godine u hotelu Hills će koštati 128 eura po osobi. Uz to dobijete gala večeru na bazi švedskog stola, kao i all inclusive kartu pica.

Doček Nove Godine u Hotelu Holiday s Nihadom Alibegovićem. “Uživajte u sarajevskoj zimskoj idili i u vrhunskoj usluzi olimpijskog Hotela Holiday.. Uz kartu je uključena i gala večera, po cijeni 150 KM po osobi.

Enes Begović zabavljat će publiku u hotelu „Terme“ na Ilidži.

Najpoznatiji hotel u centru Sarajeva, hotel Europa, ove godine za svoje goste je pripremio čak dva iznenađenja. Za ljubitelje kafanske atmosfere i dobre muzike u Bečkoj kafani hotela Europa publiku će zabavljati Duško Kuliš. Taj užitak će vas koštati 200 KM, dok za ljubitelje pop muzike, u restoranu Hotela Europa, goste će zabavljati popularni pjevač Igor Vukojević, te će cijena uživanja u nezaboravnoj noći uz Igora koštati 120 KM.

Magičan doček

Lepa Brena najavljuje magičan doček Nove godine u restoranu „Topčiderac“, a špekulira se da njen honorar iznosi čak 100.000 eura.

Kako nam je rekao dobar poznavalac stanja na muzičkoj sceni, Brena nije jedina s estrade koja ima ovoliki honorar.

– Novogodišnji honorar navodno najvećih zvijezda u regionu iznosi od 50.000 do 100.000 eura. „Sitna boranija“ uzima 30.000 eura. Oni koji se bave ovim poslom znaju koliko novaca trebaju izdvojiti za kojeg izvođača – tvrdi neimenovani izvor.

Poznato je da pjevači s estrade s nestrpljenjem iščekuju novogodišnje praznike jer tada njihovi honorari iznose po nekoliko desetina hiljada eura. Nakon pandemije Corona virusa, kada pjevači nisu mogli nastupati, posljednje dvije godine pjevači su maksimalno iskoristili, a čini se da su ove godine cijene njihovih nastupa paprenije nego ikada.