AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Krevet za gejmere je proizvod japanske kompanije Bauhutte. Primarna funkcija je mogućnost igranja u ležećem položaju, ali krevet objedinjuje funkciju stolice i stola.

Igrači zahvaljujući krevetu od ranog jutra mogu uživati u omiljenim igrama ili zaspati bez velikog napora neposredno po završetku avanture. Gejmerski krevet izgleda kao i svaki drugi, ali se na njemu nalaze brojni korisni dodaci.

U podnožju je platforma na koju mogu stati dva monitora, nekoliko zvučnika i dupli držači za čaše. Sa strane se nalazi držač za slušalice koje se mogu odložiti na lijevom rubu kreveta. Ovaj detalj sprječava potpunu lijenost igrača, jer do slušalica mogu doći samo ako napuste ležeći položaj i sjednu na krevet.

Iza jastuka se nalazi pokretna polica, a dizajn se savršeno uklapa s glavnim dijelom kreveta. Na njoj se može smjestiti piće, grickalice, joystick, ali i slušalice ako je ustajanje previše naporno. U paketu s krevetom dolazi i gejmerski pokrivač, piše PC gamer.

S desne strane pokretne police nalazi se podesivi držač za mobitel. Igrač ga može postaviti tako da pametni uređaj uvijek bude u vidokrugu. Na polici ima mjesta za sat, ali i higijenska sredstva kao što su losion i maramice. Zanos igranja nekada može trajati satima, ali to ne smije utjecati na gejmera da se potpuno zapusti.

Gejmerski krevet može biti veoma koristan igračima koji imaju problema s kretanjem. Stvara doživljaj potpunog komfora tokom igranja, ali dizajneri još uvijek nisu osmislili rješenje koje bi moglo zamijeniti odlazak u kupaonicu.

Kompanija Bauhutte klijentima nudi i proizvod pod nazivom Gaming camp. Riječ je o šatoru koji se rasklapa preko stola na kojem se nalazi monitor i tastatura. Mali šator donosi potpunu fokusiranost i izolaciju od vanjskog svijeta.

Za sve gejmere koji žele isključiti namještaj iz svoje igračke avanture, tu je Gaming theater. Riječ je o projektoru koji emitira sliku na zidu, dok igrač leži na poliuretanskoj podnoj prostirci.

Japanska kompanija se trudi gejmerima ponuditi proizvode različitih karakteristika, kako bi igranje prilagodili vlastitim potrebama.