Genijalni trikovi za roštilj zbog kojih ćete se pitati zašto to niste znali prije

Screenshot 2 15
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Septembar je idealan mjesec za roštiljanje s dragim ljudima jer nema više toliko visokih temperatura i večeri su ugodne.

Ako ste se odlučili organizovati takvo druženje ovaj vikend, pročitajte ove savjete i zadivite cijelu ekipu.

1. Kada pripremate vatru za roštilj imajte na umu da ugljen ne stavljate samo na hrpu. Napravite zone tako da na rubovima ne stavljate ugljen i držite te zone “prazne” tako da možete maknuti meso s jače vatre na taj dio roštilja kada je potrebno.

2. Prerežite veliki luk na pola i njime istrljajte rešetke roštilja. Osim što ćete mesu dati dodatnu aromu, roštilj će kasnije biti lakše očistiti. Na ugljen bacite i malo grančica ružmarina za bolju aromu mesa.

3. Ako pripremate ribu na gradele, svakako biste htjeli izbjeći da se ona zalijepi za rešetke. Kako biste doskočili tom problemu, narežite limun na ploške i na njih polažite ribu koju ćete peći.

4. Kako biste spriječili da se meso za hamburger presuši, dok se peče stavite kocku leda na njega. Meso će ostati sočno i neće se presušiti.

5. Roštilj ćete najlakše očistiti odmah nakon što se ohladi i to koristeći aluminijsku foliju kojom biste trebali istrljati rešetke.