GENIJALNO: Student izmislio kremu za uklanjanje tetovaža koja košta svega 4 eura

Kanadski student izumio je novu metodu uklanjanja neželjenih tetovaža koja bi mnoge mogla spasiti nesnosne boli i ožiljaka i to na vrlo jednostavan način. Upotrebom kreme!

Student patologije Alec Falkenham, izumio je je drugačiji pristup uklanjanja tetovaža koji podrazumijeva prirodan proces liječenja, piše “Net“.

‘Za razliku od laserskog uklanjanja tetovaža kada dolazi do spaljivanja kože, stvaranja mjehurića i nastajanje ožiljaka, u ovom slučaju, osmislili smo lijek koji zaista nema neželjene posljedice. Ovoj kremi su meta krvna zrnca obojena u procesu tetoviranja i puno je sigurniji od lasera koji se danas koriste za uklanjanje tetovaža’, izjavio je za CBC.

VIBER-REPORTER 072INFO

Kada se osoba tetovira, kao imunološki odgovor tijela, bijela krvna zrnca znana kao i makrofagi, čija je osnovna zadaća čišćenje organizma od otpadnih tvari i borba protiv stranih tvari, ‘upijaju’ pigment boje kako bi zaštitile okolno tkivo.

Makrofagi reagiraju na boju na dva različita načina. Jedni boju ‘nose’ do limfnih čvorova, a drugi upijaju boju, zadržavaju se na koži i tako stvaraju tetovažu.

Tijekom vremena, makrofagi koji su formirali tetovažu zamjenjuju se novim mikrofagima što utječe na tetovažu da izblijedi, a sve to zahvaljujući kremi kojoj su glavna meta makrofagi u kojima se nalazi pigment boje.

Njegova početna istraživanja pokazala su sjajne rezultate i njegova sljedeća faza istraživanja će se graditi na tim rezultatima. Falkenham razvija svoju tehnologiju u proizvod koji će se uskoro pojaviti i na tržištu po nevjerojatno dostupnoj cijeni – cca 4 eura na 10 centimetara površine kože.