GENIJE: Dječak (9) iz BiH napamet sabira petocifrene brojeve!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

slika (4)

Volio bih da studiram matematiku ili neku drugu prirodnu nauku i da postanem slavan kao Nikola Tesla, priča Mustafa.

Mustafa Bajramović, učenik četvrtog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Jezera, ima nevjerovatan dar za matematiku. Ovaj devetogodišnji dječak sabira i oduzima napamet petocifrene brojeve. Slično je i sa množenjem i dijeljenjem četvorocifrenih brojeva. Mnogi smatraju da je “čudo od djeteta”, dok drugari tvrde da je brži i od digitrona.

“Lako pamtim brojeve i volim da sabiram, oduzimam, množim i dijelim višecifrene brojeve. Sa bratom, koji pohađa deveti razred, takmičim se u učenju. Volio bih da studiram matematiku ili neku drugu prirodnu nauku i da postanem slavan kao Nikola Tesla”, priča Mustafa.

Učiteljica Đana Kulenović ističe da ovaj dječak ima nevjerovatan talenat za brojeve i matematiku, ali i za tačno i brzo čitanje školskog gradiva.

Majka Šeherzada kaže da je Mustafa svestran dječak.

“Mustafa je sa četiri godine počeo da piše i da čita sam. Stalno je uzimao knjige od starijeg brata Irhana i u njegovim sveskama ispisivao slova i brojeve. Moj suprug Zijad i ja se bavimo poljoprivredom i nemamo dovoljno vremena da sa Mustafom radimo školsko gradivo. Međutim, njemu je Bog dao dar za učenje i njemu nije potrebna naša pomoć”, priča ponosna majka.

Glas Srpske