Portal 072info

Gest za svaku pohvalu: Trojica učenika iz bih pronašli torbu s novcem i dokumentima, pa odnijeli u policiju

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gest trojice osnovaca iz Gradiške, Noe Goluba, Filipa Piljka i Janka Ćuluma, koji su na parkingu pronašli, a potom predali u policijsku stanicu torbu s novcem i dokumentima, snažno je odjeknuo u njihovom naselju i školi.

Kreditne kartice, 200 KM u gotovini, lične dokumente, trojica učenika osmog razreda Osnovne škole “Danilo Borković” iz gradskog naselja Senjak pronašla su na parkingu pored bazena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Vraćali smo se iz škole, razgovarali… Došli smo na parking gdje postoji koš da se dogovorimo za popodnevnu košarku. Filip je pored rasvjetnog stuba prvi vidio torbu. Kada smo se približili, on ju je šutnuo. Smatrali smo da je prazna i odbačena ali je iz nje ispala koverta s novcem – ispičao je Noa Golub na mjestu gdje se to dogodilo, prenosi Srpskainfo.

U vrijeme našeg razgovora, Filip i Janko nisu bili kod kuće. Noa je opisao reakciju njih trojice nakon što su shvatili da je torba izgubljena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Sve smo spremili u torbu, kao što je bilo. Dogovorili smo se da odmah odemo u policijsku stanicu i da predamo sve što smo pronašli na parkingu. Filip je pozvao mamu da nas odveze, da sve prijavimo. U policijskoj upravi radi i moja mama Dragana, koju sam obavijestio da smo pronašli izgubljene stvari – kaže Noa Golub.

U njihovoj školi i Tolstojevoj ulici, gdje stanuju, vijest o pronalasku torbe sa novcem, bankovnim karticama i njihovom gestu, brzo se proširila.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Svi nam čestitaju i kažu da smo pravilno postupili. Kod kuće i u školi nama su uvijek govorili da izgubljeno treba da se vrati vlasniku, jer je to znak lijepog vaspitanja – obrazložio je Golub svoj i postupak dvojice školskih drugova.

Podijelite članak
  • 21
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)