Portal 072info

GGM: Danas izmjena režima saobraćaja do daljnjeg

FakultetskaulicaZenica

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da je za četvrtak 13.02.2014. godine planirana izmjena režima saobraćaja na dijelu Sarajevske ulice i Ulice Branilaca Bosne i na veznoj saobraćajnici između privremene kružne raskrsnice „Central“ i Travničke ulice, zbog neophodnih radova na polaganju komunalnih instalacija i geometrijskog definisanja trase.

Izmjena režima saobraćaja obuhvata:

– na raskrsnici „Central“ ukida se kružni režim saobraćaja i uspostavlja se kanalisana „ T “ raskrsnica
– u potpunosti se zatvara vezna saobraćajnica između raskrsnica „Central“ i raskrsnice „Travnička“
– u saobraćaj se pušta Ulica Stjepana Radića u kojoj će se odvijati dvosmjerni saobraćaj
– na spoju Ulice Stjepana Radića i Ulice Branilaca Bosne (lokacija kod Hrvatskog doma) formira se privremena kružna raskrsnica
– strogo se zabranjuje svaki vid zaustavljanja i parkiranja u Ulici Fakultetska i u Ulici Stjepana Radića

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu 13. 02. 2014. od 8:00 sati i ostaje na snazi do daljnjeg. O svim eventualnim promjenama javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Sve izmjene bit će adekvatno obilježene saobraćajnom signalizacijom.

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ponovo upozoravaju učesnike u saobraćaju i javnost da se kompletna trasa GGM-a tretira kao gradilišna zona i da je brzina kretanja vozila ograničena na 30 km/h kao i da je strogo zabranjeno parkiranje i zaustavljanje u gradilišnoj zoni u cilju vlastite sigurnosti učesnika u saobraćaju.

Podijelite članak