GGM: Radovi u Travničkoj ulici i dijelu Sarajevske ulice (FOTO)

GGM: Radovi u Travničkoj ulici i dijelu Sarajevske ulice (FOTO)
Ilustracija

IMG_2057

Obzirom da je javnost u gradu Zenici obaviještena o trenutnim radovima na dionici Travničke ulice u sklopu projekta Glavne gradske magistrale, trenutno su u toku radovi na dodavanju potrebnih cijevi, kao i ravnanju pijeska i materijala prije prvog sloja asfaltiranja. 

Također, jučer su rađeni dijelovi na uređenju i definisanju druge kolovozne trake i to na potezu kružna raskrsnica – Mokušnice – mostovi M1 i M2, te u pomenutoj Travničkoj ulici polaganje podzemnih instalacija u ulici Fakultetska – Zukići. 

Ono što je stiglo u saopćenju iz Agencije za realizaciju Glavne gradske magistrale i Općine Zenica, jeste i molba svim učesnicima u saobraćaju, ali naručito onim korisnicima motornih vozila, da svoje automobile ne ostavljaju na mjestima gdje je parking onemogućen, jer samo time stvaraju problem tokom same izgradnje i nastavka radova na pomenutim dionicama. 

Ono što je zaista vidno jeste da ekipe koje rade na ovom projektu, dosta brzo obavljaju svoj posao, te se nadamo da će i ova dionica uskoro biti okončana. 

Kako trenutno izgledaju Fakultetska ulica i dio Sarajevske ulice, pogledajte u priloženim fotografijama.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS