Glasajte za Benjamina Burića: Bh. golman među 4 najbolja svijeta

1640032763 buric benjmin 750x442 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i njemačkog Flensburga Benjamin Burić prema izboru portala handball-planet.com u konkurenciji je za najboljeg golmana svijeta za 2021. godinu.

Pored bh. reprezentativca u izboru za najboljeg rukometnog golmana na svijetu, našao se i Danac koji brani Njemačkoj, Niklas Landin iz Kiela. Zatim golman Barcelone Gonzalo Perez de Vargas, te čuvar mreže francuskog PSG-a Vincent Gerard.

Burić se ove sezone istakao vrhunskim partijama i odbranama na golu njemačkog Flensburga i zasigurno se zasluženo našao među četiri najboljih. Trenutno je glasalo više od 2.000 osoba, a Burić je na drugom mjestu iza Landina. Za golmana naše rukometne reprezentacije možete glasati ovdje. 

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Ilidži u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje će se početkom 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. Naši rukometaši u grupi su sa Španijom, Švedskom i Češkom Republikom i sigurno da će ovo Buriću biti dodatni motiv da i sa reprezentacijom BiH napravi povoljan rezultat u Bratislava početkom januara.