Portal 072info

Glavni grad BiH u 18 mjeseci više od 400 dana bio bez vode

Prema službenim podacima KJKP Vodovod i kanalizacija, od 4. ožujka 2016. godine do danas, Grad Sarajevo je bio opterećen redukcijama vode 401 dan, istražuje Žurnal.

U mjesecu siječnju ove godine građani glavnog grada BiH bili su najviše uskraćeni vodoopskrbom, čak 28 dana. U proteklih 18 mjeseci, Sarajevo je mjesečno u prosjeku ostajalo dvadeset i više dana bez vode.

Također za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala ove godine, grad je bio pod redukcijom 7 od 8 dana, a prošle godine redukcija je bila svakodnevni gost SFF-a.

Elmedin Konaković postao je premijer Kantona Sarajevo u ožujku 2015. godine. Iako je najavljivao brza rješavanja problema vodoopskrbe, prošlo je više od dvije i pol godine, ali ništa od toga. Ukoliko uzmemo da je Konakovićev mandat počeo u ožujku 2015. godine i da je u prosjeku Sarajevo 20 dana bez vode mjesečno, onda bismo došli do brojke više od 650 dana redukcije za vrijeme njegovog mandata.
Mi smo jučer definirali strategiju rada Vlade u naredne četiri godine. Ovdje imamo jako mnogo problema. Malo ćemo stegnuti kaiš kao Vlada i tim primjerom pokazati da primjenjujemo mjere štednje, kazao jer Konaković, po dolasku na premijersku funkciju u ožujku 2015. godine.

Kaiš je očigledno stegnut, jer građani Sarajeva ogorčeni što nemaju vode, odlučili su se na potpisivanje peticije za kolektivnu tužbu protiv VIK-a.

Drukciji.ba

Podijelite članak