Glavni odbor SDA danas u Kaknju, na stolu i povlačenje iz pregovora o Izbornom zakonu

Screenshot 2 74
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U Kaknju se danas održava četvrta redovna sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije, a na dnevnom redu je, između ostalog, i aktuelna politička situacija čiji je izvjestilac predsjednik Stranke Bakir Izetbegović.

Sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije održava se u Domu kulture u Kaknju, a na dnevnom redu je usvajanje izvoda iz zapisnika s treće redovne sjednice i izvještaj o realizaciji zaključaka, aktuelna politička situacija, prijedlog izmjena i dopuna Statuta SDA i Pravila izbornog postupka u SDA, prijedlog poslovnika o radu Etičkog odbora SDA te tekuća pitanja.

Na današnjoj sjednici trebala bi se razmatrati i konačna odluka o istupanju SDA iz razgovora o reformama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, što je jučer u javnost iznio i potpredsjednik SDA Adil Osmanović uz obrazloženje da će se o tome razgovarati na jučer održanom kolegiju.

SDA, kao i SDP, žele da se prvo riješi problem u vezi sa secesionističkim ponašanjem Narodne skupštine Republike Srpske, nakon čega bi mogli mirno razgovarati o državnim reformama.

Obraćanje za medije planirano je u večernjim satima nakon završene sjednice Glavnog odbora.