Glavni odbor SDA: Zaustaviti Dodika, neka Ambasada SAD iznese dokaze protiv nas i Mehmedagića

Glavni odbor SDA: Zaustaviti Dodika, neka Ambasada SAD iznese dokaze protiv nas i Mehmedagića

Stranka demokratske akcije (SDA) održala je danas redovnu sjednicu Glavnog odbora ove stranke na kojoj su donijeli nekoliko zaključaka u vezi sa najvažnijim temama u državi trenutno.

Zaključci se odnose na poziv međunarodnoj zajednici da sankcioniše one koji podrivaju BiH, a još jednom su Američku ambasadu pozvali da dostave dokaze o SDA-ovom kriminalu i korupciji.

Hoće dokaze

– SDA poziva Ambasadu SAD da javnosti predoči dokaze protiv SDA o navodnoj blokadi, korupciji i posljednjim optužbama u vezi sa bivšim direktorom OSA-e Osmana Mehmedagića –  pročitala je Jasmina Bišćević-Tokić čitajući zaključke sa sastanka.

Ona je istaknula da je jedini cilj tih obrazloženja Američkog ministarstva finansija da se SDA istisne iz vlasti. Slično su kazali i za oduzimanje master zvanja Sebiji Izetbegović.

U četvrtom zaključku su se dotakli upravo njene diplome, odnosno nedavne situacije u kojoj je Senat Univerziteta u Sarajevu oduzeo zvanje direktorici KCUS-a.

– Odluka poništavanja zvanja je dio politički motiviranih odluka, čiji je cilj podrivanje SDA u procesu formiranja vlasti – kazala je Bišćević-Tokić.

Neustavno formiranje Vlade FBiH

U petom zaključku pozivaju Osmorku da odustane od namjere da u Ustavni sud BiH imenuje kadar HDZ-a jer bi, kako navode, “u zamjenu za poziciju u vlasti, tako isporučili HDZ-u Ustavni sud BiH”.

Na kraju naglašavaju da se vlast može formirati isključivo u skladu sa Ustavom FBiH i dogovorom stranka koje imaju predstavnike u rukovodstvu FBiH. Stoga su pozvali da se prestane s pokušajima neustavnog formiranja Vlade FBiH.

– Dođite pameti ljudi, pročitajte Ustav, ne možete tu stvar raditi bez nas – poručio je Bakir Izetbegović nakon sjednice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica