Glazgov dobio dozvolu škotske vlade, na “Hampden parku” 12.000 navijača

Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će biti održano ove godine i dalje će prema planu UEFA-e biti organizovano u 12 gradova.

Ipak, uslov koji je pred konačnu odluku, pomjerenu za 20. april, stavila UEFA je garancija da će na stadionu u gradu domaćinu moći biti i navijači.

Glazgov je bio među gradovima domaćinima koji nije imao dozvolu da izda garanciju da će navijači moći doći, ali škotska Fudbalska asocijacija u danas je objavila da ima dozvolu državne vlasti da otvori stadion za navijače.

– Potvrdili smo UEFA-i da je Vlada Škotske dala odobrenje da se dozvoli dolazak navijačima na “Hampden park” za mečeve Evropskog prvenstva – navodi se u saopštenju FA Škotske.

Kako je saopšteno, Vlada je dozvolila popunjavanje do 25 posto kapaciteta, što je oko 12.000 navijača za svaku utakmicu. Do petka će se znati više detalja oko prodaje ulaznica, a odluka o fan zoni bit će donesena tek krajem aprila.

U Glazgovu će biti odigrana četiri meča, tri u grupi D (Škotska – Češka, Hrvatska – Češka i Hrvatska – Škotska) i jedan meč osmine finala.

IZVORAvaz
Prethodni članakNaučnici pozivaju na novu istragu porijekla COVID-19
Sljedeći članakDan nakon vakcinacije Vučića, oboren rekord