Portal 072info

Globalna kompanija H&M pojasnila zašto će BiH postati 71. država u kojoj će imati prodavnice

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Da će BiH postati 71 zemlja u svijetu u kojoj H&M ima trgovine, navodi se i u posljednjem poslovnom izvještaju te korporacije prema kojem su u prvoj polovici ove godine ostvarili prihod od prodaje od preko deset milijardi eura, a dobit od oko 600 miliona eura nakon oporezivanja, prenosi Jutarnji.hr.

“Većinu prodavnica koje otvaramo su na tržištima u nastajanju, a većina prodavnica koje zatvaramo nalaze se na već uspostavljenim tržištima. Prodajna mjesta za naše nove marke odjeće otvoriti će se na našim uspostavljenim tržištima. Još uvijek vidimo veliki potencijal za nove trgovine u narednim godinama, budući da prodaja naših novijih marki postupno daju sve veći udio portfelja trgovine – pojasnio je strategiju H&M-a njegov predsjednik Uprave Karl Johan Persson, otkrivši kako je H&M ove godine planirao otvoriti 390 prodavnica, a zatvoriti njih 150.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ukupno, imaju oko 4800 prodavnica diljem svijeta u kojima je zaposleno oko 130 hiljada radnika.

Prvu trgovinu u Hrvatskoj H&M je otvorio 2011., a do sada ih je nanizao petnaest.
Kad su u pitanju zemlje okruženja, u Sloveniji je švedski trgovac odjećom prvu trgovinu otvorio 2004., a u Srbiji 2013. Ukupno, u nekaašnjim jugoslavenskim republikama imaju 40 trgovina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mediji u BiH spekuliraju kako bi se prva prodavnica H&M-a u susjednoj državi mogao nalaziti u sarajevskom trgovačkom centru Alta. Posljednja tržišta prije BiH koje je H&M otvorio bila su Island, Kazahstan, Gruzija,Vijetnam i Kolumbija, sve tijekom prošle godine.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME