Glumac otkrio da je dobio COVID tokom kemoterapije: “Rak se činio kao mačji kašalj”

Jeff Bridges 2
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Oskarovac Jeff Bridges objavio je da je njegov limfom u remisiji te je otkrio da se u januaru zarazio koronavirusom, što je tajio do sad. 

“Mnogo se toga dogodilo od mog posljednjeg javljanja”, napisao je Bridges na svom blogu, gdje se posljednji put oglasio u januaru.

“Rak je u remisiji, masa se smanjila na veličinu kamenčića”, objavio je pa započeo priču o zarazi koronavirusom.

Zvijezda filma Big Lebowski i supruga Sue koronavirusu su bili izloženi u centru gdje je glumac primao kemoterapiju. Oboje su ubrzo nakon zaraze završili na intenzivnoj, prepričao je.

“Supruga je na intenzivnoj bila pet dana, a on, s imunološkim sistemom oslabljenim zbog kemoterapija, pet sedmica. Moja borba s COVID-om napravila je to da mi se borba s rakom činila kao mačji kašalj”, napisao je.

Otkrio je i da je htio to objaviti još u martu, no suzdržao se dok potpuno ne pobijedi koronavirus. Sad je korona iza njega, kaže.

“COVID me dobro izudarao, ali sad sam dva puta vakcinisan i osjećam se mnogo bolje”, napisao je.

Zahvalio je svom fizioterapeutu koji mu je pomogao da se oporavi.

“Donedavno sam trebao kisik da bih mogao hodati, zvučao sam kao Darth Vader”, našalio se oskarovac te se pohvalio da je naposljetku uspio sam odvesti kćer Hay, koja se udala u augustu, do oltara.

Podsjetimo, Bridges je u oktobru 2020. godine objavio da boluje od limfoma.

“Kao što bi Dude rekao, novo s*anje je izašlo na vidjelo… Dijagnosticiran mi je limfom. Iako je to ozbiljna bolest, imam sreću što imam sjajan tim doktora i prognoze su dobre. Počinjem s liječenjem i obavještavat ću vas o oporavku”, napisao je tada.

Desetak dana kasnije javio se iz bolnice i zahvalio svima koji su uz njega. Tad je pozirao u bolničkoj spavaćici uz stalak s lijekovima, koje prima intravenozno.

Na društvenim mrežama dokumentirao je svoju borbu dok se nije povukao u januaru ove godine, sve do sada.

GODISNJICA
MARKETING