Portal 072info

Glumica Marija Omaljev podržala kampanju Instituta za zdravlje Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poznata hrvatska glumica s prebivalištem i radnim angažmanom u Sjedinjenim Američkim Državama Marija Omaljev pridružila se velikom broju prijatelja Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, koji svojim djelovanjem i javnim oglašavanjem pomažu promotivno-zdravstvene kampanje.

– Izaberite život, pobijedite strah – obavite besplatan mamografski pregled u zdravstvenim ustanovama Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) – slogan je kojim Institut za zdravlje i sigurnost hrane, u saradnji s partnerima, Zavodom zdravstvenog osiguranja i Ministarstvom zdravstva te zdravstvenim ustanovama u tom kantonu, provodi od kraja juna akciju besplatnog pregleda dojke mamografskim pregledom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Ideja je sjajna, a povod ne može biti humaniji od onog kojim spašavamo nečiji život, čuvamo zdravlje. Zato sam s oduševljenjem prihvatila poziv i drago mi je da su ljudi u INZ-u željeli da ja budem jedna od osoba koje će pozvati Bosanke i Hercegovke – rekla je glumica Marija Omaljev.

Omaljev, pozorišna, televizijska i filmska glumica, ostvarila je više uloga u više od 600 epizoda serija i sitkoma u BiH i Hrvatskoj te desetina pozorišnih uloga u svom bivšem matičnom Narodnom pozorištu u Sarajevu. Paralelno, bila je angažirana u nekoliko njemačkih, austrijskih, američkih, turskih i bosanskih filmova, čime je postala jedna od najprepoznatljivijih glumica u ovom dijelu Evrope.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Deset godina je u braku sa sarajevskim glumcem Mirajem Grbićem. Posljednjih nekoliko godina žive i rade u Los Anđelesu, gdje su ostvarili više televizijskih i filmskih uloga. Kako nam je potvrdila Marija, i Miraj je imao posebnu ulogu – bio je angažiran kao snimatelj spota u kojem se pojavljuje njegova supruga.

To je treći video podrške kampanji INZ-a, koji je snimljen u SAD, nakon što su video za projekt besplatne mamografije snimili bh. manekenka Amra Džeko i crnogorski pjevač Sergej Ćetković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Cilj akcije besplatnih mamografskih pregleda je da svaka žena starosti 50 ili više godina obavi u planiranom intervalu besplatan mamografski preventivni pregled. Bitno je znati – većina slučajeva razvijenih malignoma završi smrtnim ishodom, dok pregledima koji znače mogućnost otkrivanja u najranijoj fazi promjene dojke izlječenje je gotovo stopostotno.

Besplatni preventivni pregledi se mogu, uz predočenje ovjerene zdravstvene knjižice, obaviti u privatnoj zdravstvenoj ustanovi “Medicom” Zenica, Domu zdravlja Maglaj, Poliklinici “Sunce” Zenica, Domu zdravlja Kakanj, Kantonalnoj bolnici Zenica, Općoj bolnici Tešanj, Domu zdravlja sa stacionarom Žepče te Domu zdravlja Olovo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

FENA

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME