Glumica pronađena mrtva pet dana nakon što je prijavljen njen nestanak

Lindsey Pearlman

Američka glumica Lindsey Pearlman, poznata po ulogama u televizijskim serijama Chicago Justice i Empire, pronađena je mrtva u Los Angelesu u petak, nekoliko dana nakon što je prijavljen njen nestanak. Imala je 43 godine.

“Danas oko 8 sati i 30 minuta policajci u području Hollywooda odgovorili su na poziv za istragu smrti u Aveniji Franklin i Aveniji North Sierra Bonita. Ured mrtvozornika okruga Los Angeles je potvrdio da se radi o Lindsey Erin Pearlman”, navodi se u priopćenju losanđeleške policije. Uzrok smrti zasad nije poznat, prenosi CNN.

Njeni prijatelji i porodica ranije su prijavili njen nestanak i zatražili pomoć javnosti u pronalaženju kad se 13. februara nije vratila kući. Posljednji put je viđena u Hollywoodu, nekoliko kilometara od mjesta gdje je pronađeno njeno tijelo, navodi policija.

Njena sestrična Savannah Pearlman potvrdila je vijest na Twitteru napisavši: “Duboko sam tužna što mogu izvijestiti da su pronašli Lindsey, a bilo je prekasno. Nemam drugih informacija o mjestu ili okolnostima.”

“Policija je pronašla Lindsey. Ona je preminula. Ja sam slomljen”, napisao je glumičin suprug Vance Smith u objavi na Instagramu.

Pearlman je diplomirala na The Second City Conservatoryju, navodi se na njenoj ličnoj web stranici, a bila je aktivna u pozorišnoj zajednici u Chicagu prije nego što se preselila u Kaliforniju kako bi nastavila svoju glumačku karijeru.

Njene televizijske uloge uključuju uloge u serijama Chicago Justice, Empire, Selena: The Series, The Ms. Pat Show, Sneaky Pete, American Housewife, Vicious i General Hospital.

Komentari

Prethodni članakUzunović: “BHI – KF” bit će stranka i naroda i države
Sljedeći članakSekretarka za Evropu njemačkog MVP-a: Ljudi u RS-u će patiti zbog opasne politike