Portal 072info

GO A-SDA ZENICA: Zloupotreba govornice Gradskog vijeća

Već duže vrijeme gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, zloupotrebljava govornicu Gradskog vijeća za političku diskvalifikaciju svojih neistomišljenika. Pri tome ih on na populistički način, najčešće u ‘kafanskom stilu’ i primitivnim spinovanjem vrijeđa i omalovažava njihovo ljudsko dostojanstvo. Najnoviji primjer je jučerašnja sjednica Gradskog vijeća gdje je javno izjavio da sve inicijative koje dolaze od određenih političkih stranaka uvijek završavaju u njegovoj ladici. Takođe, ukoliko je određeni vijećnik koji mu je iz samo njemu znanih razloga politički suprotstavljen, ačlan je neke organizacije, onda ta organizacija, zbog toga,nikada neće dobiti potporu Grada, a naveo je slučaj Crvenog križa. Ovo je klasična diskriminacija pojedinih vijećnika i političkih stranaka, suprotna konvencijama o zaštiti ljudskih prava i sloboda, ali i interesima svih građana koji su uskraćeni za realizaciju prijedloga i inicijativa koje su podnešene s ciljem poboljšanja kvalitata života u lokalnoj zajednici. Iako je Statutom Grada propisano da se “međusobni odnosi Gradskog vijeća i Gradonačelnika zasnivaju se na principima međusobnog uvažavanja i saradnje…”, gradonačelnik grubo krši ovu odredbu i uvijek iznova, neprincipijelno i arogantno nastavlja sa ovakvim neprihvatljivim ponašanjem i djelovanjem. 

O kadrovskoj politici gradonačelnika, netransparentnimimenovanjima u nadzorne odbore i javna preduzeća, uz privilegovanje interesa pojedinih vijećnika i zapošljavanje njihovih supruga i rodbine, građanima nije potrebno ni govoriti. O tome drugom prilikom! 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

A-SDA stranka će i ubuduće nastaviti sa svojim programskim djelovanjem, pa će i dalje u svim strukturam vlasti u kojima je zastupljena biti na braniku transparentnosti i zakonitosti i podnosit će progresivne inicijative u korist poboljšanja uslova života svih stanovnika našeg grada.  

                                                                                                 Gradski odbor A-SDA                                     

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 138
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Na GV Zenica čeka 28 projekata iz oblasti vodoprivrede vrijednih 2,7 miliona KM

Redakcija

HUSETIĆ: Dosta je bilo da mladi, zbog političkih interesa, ispaštaju i budu žrtve neprežaljenih pozicija

Redakcija

BABAJIĆ OTVORENO ZA 072INFO: Ni sa zajedničkim kandidatom, SDA neće dobiti gradonačelnika Zenice

Redakcija
REKLAMA
KRAJ REKLAME