GO A-SDA O “ŽELJEZARCIMA”: Politička moć pretvorena je u silu nad obespravljenim radnicima!

GO A-SDA O “ŽELJEZARCIMA”: Politička moć pretvorena je u silu nad obespravljenim radnicima!

– U borbi za svoja teško stečena prava radnici Željezare Zenica jučer su na djelu osjetili pravi odnos vlasti u rješavanju njihovih problema. Vladajuće strukture su naredile upotrebu sile protiv svoga naroda. Nepotrebno je zloupotrebljena policija radi zaštite političkih ciljeva vlasti.

Politička moć pretvorena je u silu nad obespravljenim radnicima među kojima su se nalazili i naši očevi, majke, braća, sestre, pa i naši saborci, što predstavlja dodatno poniženje i omalovažavanje njihove uloge u društvu.

Stranka demokratske aktivnosti – ASDA Zenica najoštrije osuđuje ovakav neprimjeren odnos vlasti jer nisu postojali opravdani razlozi za upotrebu sile i demonstraciju moći. Iako ne podržavamo višesatne blokade saobraćaja na najfrekventnijim putnim pravcima zbog posljedica koje trpe nedužni građani i preduzeća, smatramo da je to opravdana reakcija dugogodišnjeg ignorisanja rješavanja njihovih problema i arogantnog odnosa političkih čelnika i vlastodržaca. Konačno, svjedoci smo čestih višesatnih blokada i zasotja saobraćaja koji nastaju kao posljedica saobraćajnih nezgoda ili protesta nezadovoljnih građana u kojima nije primjenjivana sila radi deblokade puteva, pa samim tim upotreba sile protiv željezarskih radnika ima i specifičan diskriminirajući karakter.

Izražavamo opravdanu bojazan i sumnju da će i ova ‘politička predstava’ vlasti angažiranja Financijske policije donijeti očekivane rezultate i pomoći u rješavanju problema radnika Željezare Zenica.

Dosadašnja iskustva iz njihovog djelovanja nisu se pokazala efikasnim u procesuiranju odgovrnih lica izuzev što su izazivala medijski senzacionalizam, te prebacivanje odgovornosti sa titulara na upravljačku strukturu preduzeća.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica