Godina od samoubistva Mevsudina Murtića: Zbog neimaštine skočio u smrt sa 17. sprata

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Zenica još nije zaboravila tragediju koja se dogodila prije godinu dana u naselju Blatuša, kada je 24-godišnji Mevsudin Murtić, usred bijela dana, oduzeo sebi život skočivši sa 17. sprata stana u kojem je živio. 

Posebno ledi krv u žilama činjenica da je Murtić, navodno, odlučio skočiti u smrt zbog loše finansijske situacije.

Naime, Murtić je u stanu živio sa svojom mamom, koja je, usljed teške bolesti, preminula prije tri godine. Otac ih je ostavio po saznanju da je njegova majka u drugom stanju, od kada su živjeli sami.

⁃ Mama mu je bila radnik Prekršajnog suda. Nažalost, išla je na hemodijalize, ali je prije dvije godine preminula. Imao je polubraće i polusestre, ali nisu bili u kontaktu – tvrde komšije.

Budući da je imao svega osam razreda škole, a da je ostao sam, Murtić nije znao kako dalje kroz život. To ga je, pričaju komšije, ubijalo.

⁃ Vjerujte, komšije su ga hranile. Na Sudu su skupljali novac za njegovu dženazu. Tužno – pričaju komšije.

Međutim, najteže mu je pala tužba koja je stigla zbog dugova koji su ostali iza njegove mame, tačnije kredita,  a koje on nije imao odakle da vrati.

⁃ Stigla mu je tužba od banke da vrati dug. Navodno je dobio presudu sa Suda, trebao izgubiti stan. Pogađa u srce činjenica da je policija u stanu, nakon samoubistva, zatekla papir na kojem je uspio napisati tri rečenice žalbe. Vjerovatno ga je to dotuklo, što gubi stan, nije više mogao, pa je skočio kroz prozor stana – ispričale su tada njegove komšije.

I na zeničkom Sudu, gdje je radila njegova mama, ostali su u šoku nakon spoznaje da je sin njihove radne kolegice tragično okončao svoj život.