Gojak: Imamo kvalitet, nacionalni zanos i sve što treba za jedan pravi rezultat

Veznjak naše reprezentacije iz zagrebačkog Dinama Amer Gojak došao je na pripreme za utakmice Lige nacija sa osvojenom titulom. 

– Uvijek je lijepo završiti sezonu s naslovom, ali ne bih baš rekao da je to puno uticalo na moje samopouzdanje jer kada ste igrač Dinama onda je to navika. Često osvajamo trofej i to nam je prešlo u naviku.

Imam ugovor još godinu

Gdje sebe vidite u klupskom, a gdje u reprezentativnom fudbalu?

– Igrač sam Dinama, imam ugovor još godinu i svi moji planovi su vezani uz Dinamo. Ako nešto bude drugo, to ću raditi u dogovoru sa klubom i porodicom. Za sada je sve kako treba biti. Što se tiče reprezentacije, jasno je da se vidim najdalje što mogu. Imamo kvalitet, imamo nacionalni zanos i sve što treba za jedan pravi rezultat. Vrijeme je da ga napravimo.

Šta Vas najviše raduje kad dođeš na pripreme?

– Uvijek se razveselim kad vidim poznata lica iz reprezentacije, prijatelje, navijače koji nas dočekaju. Poseban je osjećaj biti dio reprezentacije i uvijek sam uzbuđen kad se bliži dolazak, kao da mi je prvi put.

Svakako smo iskusniji

Takmičenje u Ligi nacija počinjemo duelom protiv Finske. Šta smo naučili z ranijih susreta sa Fincima, što sada možemo iskoristiti kao našu prednost?

– Svakako smo iskusniji. Učili smo na svim onim utakmicama koje su završavale kako su već završavale. Sve to nas čini boljim i ozbiljnijim pred svaki novi ciklus. Nadam se da ćemo to pokazati već ovih dana.

Vaša očekivanja u Helsinkiju (subota – 18 sati), ali i ostalim koji slijede?

– Uvijek su najviša moguća kada je BiH u pitanju. Ponavljam, imamo kvalitet, a to je najvažnije. Ako se poklope neke stvari, možemo razveseliti naciju. Siguran sam u to.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE