GOJKO PROSLAVIO DEVETI ROĐENDAN: Najsretniji sam dječak na svijetu!

Mali heroj Gojko proslavio je deveti rođendan, a u goste mu je stigla i ekipa Kurira, koja mu je na poklon donijela željene darove – golmanske rukavice, helikopter koji može da leti i duks koji mu je darivao omiljeni fudbalski klub Crvena zvijezda.

– Najviše mi se svidio vaš poklon! Ne znam baš najbolje da upravljam helikopterom, ali snaći ću se – veselo priča dječak, čije suze smo vidjeli kad je u najtežim uslovima bdio nad svojim ocem, koji je povrijedio nogu u nadničenju.

– Mama me je napustila, ali tata je bolje pa više ne moram da ga liječim. Više mi ne treba. Samo da je on zdrav! Sad sam najsrećniji dječak na svijetu – priznaje nam Gojko, koji je, dok nismo počeli da pišemo o njegovoj teškoj sudbini, živio u trošnoj kući bez kupatila i vode s nepokretnim ocem, kome su ljekari predvideli amputaciju noge. Od tada je prošlo samo pet mjeseci, ali za njega i njegovog sina, koji su dodirnuli srca svih humanih ljudi sa ovih prostora i šire, sve izgleda potpuno drugačije.

Nov dom

– Čekamo goste, pečemo prasence, a što je najvažnije, sada imamo svoj novi dom, traktor, auto, televizor, laptop… Gojko je dobrotom i željom da mi pomogne sve to zaslužio, a za poklon je od mene dobio telefon. Sada ima mnogo igračaka, tako da mu je samo to nedostajalo – priznaje Petar.

Obojica priznaju da se nisu nadali da će im se, poslije sumorne situacije u kojoj najstariji član porodice nije imao za kutiju cigareta i lijekove, ispuniti svi snovi i da će u radosti dočekivati goste.

Gojka su posjetili drugari iz škole, sestra po majci Svetlana, rođaci i komšije. Dok je duvao svećicu, zamislio je želju, ali nije htio da kaže koju.

PETAR TRAŽI ŽENU!

Kako nam je Petar otkrio, Gojku i dalje nedostaje majka, iako to nijedne sekunde neće glasno priznati.

– Osećam da mu fali majka, nežni zagrljaj, topla reč. Tu je moja sestra Rada, koja mu pomaže, ali to nije isto. Pomislio sam da sada, kada imamo sve što jedno domaćinstvo treba da posjeduje, nađem i jednu finu ženu. Neka ovo bude poziv – kroz osmeh priča Petar Đurić.

Hronologija

Oktobar 2013.
-javnost čula za nesrećnu sudbinu malog Gojka
-mali heroj ispratio oca na operaciju u Beograd
-Petar se vratio sa Instituta za ortopediju na Banjici

Decembar 2013.
-Đurićima sagrađena kuću zahvaljujući našoj akciji
-Iz hirurške bolnice „Dr Đoković“ stigla ohrabrujuća vijest o spasavanju noge

Februar 2014.
-Gojko posjetio redakciju Kurira

18. Mart 2014.
-Dječak proslavio 9. Rođendan

(Kurir)