Portal 072info

GOLGETER UTAKMICE HAMZA HADŽIĆ Rukometaši “Čelika” savladali “Žepče”

Rukometaši  Čelika  su večeras u  Gradskoj areni Zenica u drugoj prijateljskoj utakmici pred nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH prosto ,,pregazili” solidnu ekipu RK Žepča, člana Prve lige Fede-racije BiH. Rezultat je bio košarkaški – 51:26 za ,,Čelik” (poluvri-jeme 25:11).

Treneri Čelika Begovac i Rizvanović  su pružili priliku za dokazi-vanje svim igračima koji su im bili na raspolaganju. Po onome što se vidjelo na terenu priliku su svakako iskoristili najmladji igrač Čelika devetaestogodišnji Hamza Hadžić, koji je sa 8 postignutih golova bio golgeter utakmice  i povratnik iz RK Kaknaja Adnan Begagić koji je postigao 5 golova. Bakir Buljugija je  postigao 7 golova, a Aldin Begagić i Dervenčić po 6. Sva tri golmana Čelika  su ponovo bili na  visini zadatka. Tako je Riad Polić imao 10, Ajdin Tufekčić 8 i Enes Sirčo  7 odbrana  – ukupno sva trojica imala su 25 odbrana za 60 minuta igre.

Kod Žepča bolji od ostalih je bio Aca Damjanović (6 golova), te Jozinović i Dunđer (postigli po 3 gola).

Ova utakmica je ispunila svoju svrhu, jer su svi naši igači dobili šansu da se pokažu. I svi su osim golmana i beka Edina Bajramovića, koji se žalio na lakšu povredu, postizali golove. Čak je i mladi pivot Amir Kmetaš (19 godina)  postigao dva gola – kaže prof. Seldin Rizvanović, trener Čelika.

Do početka prvenstva iduće subote, 29. januara, Čelik će najvjerovatnije u srijedu odigrati još jednu prijateljsku utakmicu. U subotu gost Čelika u Gradskoj areni u prvoj prvenstvenoj utakmici u nastvaku prvenstva je Igman sa Ilidže.

Podijelite članak