Portal 072info

Golman BiH Burić: Borit ćemo se sa Austrijom za drugo mjesto, Estonija je “nagazna mina”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Golman i najveća zvijezda rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić je optimista kada je u pitanju kvalifikacijski ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Naša selekcija će u novembru početi kvalifikacije za narednu smotru najboljih evropskih rukometnih selekcija, a protivnici izabranicima Bilala Šumana su Njemačka, Austrija i Estonija.

Na prvenstvo Starog kontinenta plasirat će se po dvije najbolje ekipe iz svake grupe, te četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz osam grupa.


Burić smatra kako ne trebamo razmišljati o plasmanu kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija, već da treba napasti drugo mjesto.

“Grupa je poprilično teška, ali mislim da imamo svoje šanse. Njemačka je apsolutni favorit, znamo svi o kakvim se igračima svjetske klase radi, a mi ćemo se boriti sa Austrijom za drugo mjesto”, kaže Burić, te nastavlja:

“Težak je posao pred nama, pogotovo kada znamo da je Estonija ‘nagazna mina’. Za nju se moramo pripremati 150 posto i u takvim utakmicama moramo pokazati karakter”, govori Burić.


Kako kaže jedan od najboljih golmana svijeta, prekid prvenstva u martu ostavit će sigurno traga na svim rukometašima.

“Kada počne prvenstvo vidjet ćemo koliko će se na sviju odraziti neigranje pola godine rukometa. Ja sam sa utakmicama prestao u martu, a kako stvari stoje prvenstvo će u Njemačkoj početi 1. oktobra. Kada govorimo o reprezentaciji, mi ćemo se sakupiti skoro nakon godinu dana i to će biti otežavajuća okolnost. No, kako će biti nama, tako će biti i našim protivnicima i vidjet ćemo ko će se najbolje snaći u ovim novim okolnostima”, poručio je golman Flensburga.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Klix

Podijelite članak
  • 4
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info - klikni ovdje da preuzmeš!

REKLAMA
KRAJ REKLAME

PLAKAT ARNEL ZAVRSNI