Google Maps će prikazivati semafore i znak “stop”

Google Maps će prikazivati semafore i znak “stop”

Ukoliko planirate putovanje ovog ljeta, znate koliko Google mape mogu biti korisne. Ne radi se samo o tome da vas dovedu do željene destinacije, već su tu i da vam pomognu da ne prekoračite dozvoljenu brzinu i izbjegnete saobraćajne gužve.

Ove sedmice je Google najavio još neka, dugo traženih poboljšanja za Mape na Androidu koja bi trebalo da učine vaš ljetni odmor još boljim.

Nudi metode

Nema ništa gore od toga da krenete na put samo da biste shvatili da vaša ruta uključuje putarinu. Čak i ako bili upoznati sa tim, saznanje koliko novca će vam biti potrebno da stignete do odredišta može biti od velike pomoći.

Počevši od ovog mjeseca, Google mape će prikazivati procijenjene cijene putarine duž vaše rute, preuzimajući informacije direktno od agencija koje su zadužene za to. Faktori kao što su određeno doba dana i način plaćanja se takođe uzimaju u obzir, da biste maksimalno uštedjeli novac na svom putovanju.

Osim toga, Google nastavlja da nudi metode za izbjegavanje plaćanja putarine tako što će promijeniti opcije rute, ali oni kojima ne smeta da plate nešto više da bi negdje stigli malo brže, moći će da pregledaju ukupne troškove prije nego što krenu na put.

Podaci o lokacijama

Za početak, ova funkcija će biti dostupna korisnicima mobilnih uređaja u SAD, Indoneziji, Indiji i Japanu, a kasnije će stići i do korsnika u drugim dijelovima svijeta.

Google mape će takođe nuditi dodatne informacije u navigaciji, čime će se ova aplikacija dodatno približiti konkurenciji.

Podaci o lokacijama semafora i znakova “stop” su još jedna korisna novina i nešto što je Apple dodao u svoju aplikaciju Mape još u verziji iOS 13.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE