Portal 072info

Google želi kupiti HTC

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poznato je da tajvanska kompanija HTC već duže vrijeme proizvodi kvalitetne telefone koji se uspješno nose sa svim flagshipovima drugih poznatih brandova. No sudeći prema najnovijim finansijskim izvještajima, poslovanje im malo posrće, pa stoga postaju ranjivi i izloženi “lovcima na akvizicije”, među kojima se nalazi i Google s kojim već dugo godina imaju vrlo uspješnu saradnju na Pixel telefonima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Izvori iz Kine došli su do informacije da već neko vrijeme traju pregovori između Googlea i HTC-a oko otkupa HTC-ove mobilne divizije. HTC osim pametnih telefona izrađuje i uređaje za virtualnu stvarnost (HTC Vive) pa bi u tom slučaju HTC kao kompanija i dalje postojala, dok bi samo mobilni dio prešao u Googleovo vlasništvo. Slična situacija dogodila se svojevremeno s Nokijom, čiji je mobilni dio, zajedno sa Nokia i Lumia brendom, prešao u Microsoftovo vlasništvo, doduše na određeno vrijeme.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Google već ima iskustva s takvim akvizicijama – 2012. godine je od Motorole kupio mobilni odjel za 12.5 milijardi dolara, s namjernom da kupe patente koje je Motorola posjedovala u vezi mobilne tehnologije. Nakon što je rasformirala Motorolin odjel i zadržala patente, ostatke odjela prodala je Lenovu koji i dan danas izbacuje modele pod Moto brandom.

HTC također drži neke važne patente pa je moguće da je Google zapravo najviše zainteresiran za taj dio, no ne isključuje mogućnost da će HTC-ovi inženjeri raditi na nasljednicima Googleove Pixel linije pametnih telefona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

mobil.hr


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME