Goran Ravlić, osumnjičen za ubistvo supruge Nermine u Sarajevu, ranije bio osuđen u Hrvatskoj

Goran Ravlić, osumnjičen za ubistvo supruge Nermine u Sarajevu, ranije bio osuđen u Hrvatskoj

Goran Ravlić, osumnjičen da je s majkom Leđibom ubio suprugu Nerminu u Sarajevu, već je ranije bio osuđen na Županijskom sudu u Karlovcu 2019. godine za nanošenje povreda, oduzimanje slobode i prijetnje.

Ova informacija je potvrđena za Klix.ba sa Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Tačnije, bio je osumnjičen zbog “protupravnih djela zakonskog obilježja kaznenog djela protiv života i tijela teška tjelesna ozljeda, protupravno djelo zakonskog obilježja kaznenog djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode i protupravno djelo zakonskog obilježja kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom”.

On je “u neubrojivom stanju drugog teško tjelesno povrijedio, a radnja je počinjena prema bliskoj osobi te u neubrojivom stanju drugog protupravno držao zatvorenog, a protupravno oduzimanje slobode počinjeno je prema bliskoj osobi i trajalo je duže od 15 dana i u neubrojivom stanju bliskoj osobi ozbiljno prijetio da će ju usmrtiti i oduzeti joj slobodu”.

U skladu sa Zakonom o kaznenom postupku i Zakonom o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, određen mu je prisilni smještaj u psihijatrijskoj ustanovi u trajanju od šest mjeseci.

Informacije bile poznate advokatima

Ove informacije su bile poznate i Ravlićevom advokatu Muhidinu Kapo koji je novinarima rekao da je njegov klijent duševni bolesnik.

“Moj branjenik je duševno bolesna osoba. Notorna je činjenica da je u Zagrebu bio četiri godine na psihijatrijskoj klinici te da se liječio od šizofrenije i da se treba primijeniti poseban tretman kada je određivanje mjere pritvora u pitanju, na što smo ukazali prilikom ročišta”, rekao je Kapo prije određivanja pritvora njegovom klijentu.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Goranu i Leđibi Ravlić te Latifu Jašareviću.

Mučni detalji optužnice

U optužnici se navodi da su joj prvo uskratili bilo kakvu vrstu komunikacije sa spoljnim svijetom, potom je danima psihički i fizički zlostavljali usljed čega je nastupila smrt.

Latif Jašarević sumnjiči se da, iako je znao za ubistvo, nije ga prijavio te da je pokušao pomoći osumnjičenima.

Tokom uviđaja kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica, u stanu su pronađeni predmeti namijenjeni za uklanjanje tragova izvršenja krivičnog djela.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica