Gorica Dodik: Moj tata nije ratni huškač

Gorica milorad dodik septembar2021 arhiv
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

“Milorad Dodik nikada nigdje nije pomenuo rat i zveckanje oružja. NIKADA!!!

Predstavnici Bošnjaka i nažalost lideri opozicije iz Republike Srpske po instrukciji stranaca tu riječ koriste nemilice u zadnje vrijeme, pri tome opet okrivljujući Milorada da je ratohuskač”, poručila je ovo Gorica Dodik, kćerka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ovo je bio njen komentar nakon jučerašnje konferencije za novinare na kojoj je Dodik imao dosta najava, što je naišlo na brojne reakcije.

“Nikada nismo pristali da ulazimo u promjenu Ustava, vjerujući da ćemo doći do trenutka kada ćemo moći da vratimo nadležnosti RS-a. Nedavna odluka [Valentina] Inzka (bivši visoki predstavnik, op.pr.) je put ka tome, te sramne odluke Ustavnog suda, jedne kriminalne organizacije koja je sve vrijeme kršila Ustav.

Ova generacija političara ne može da stane iza toga, mi smo se zato odlučili na ovaj put. To ne može da zaustavi ni Amerika, ni ovi Englezi koji su sve zakuhali.

Britanci i ostali koji su s njima ovdje, umjesto zajedničke države sve čine da naprave muslimansku državu. Zato sve ovo odbacujemo, ne prihvatamo majorizaciju nikoga, pa ni hrvatskog naroda. Ovo nije secesija, ovo nije otcjepljenje, danas sam rekao amabasadorima”, rekao je Dodik, nastavljajući Bošnjake svojim prepoznatljivo uvredljivim tonom nazivati “muslimanima, muslimanska država i sl”, poručio je Dodik jučer, između ostalog.

Zatim je dodao:

“Veoma sam uvjeren da RS ima pravo na svoju ustavnu poziciju, da to nije ništa izvan toga, da to nisu akcije razbijanja teritorijalnog integriteta, niko nas ne može natjerati da prihvatimo nelegalnog visokog predstavnika”.

Međutim, na pitanje novinara na koji način misli da izbaci sa teritorije RS-a sudije, tužioce i pripadnike OSBiH koji se nalaze u kasarnama, član Predsjedništva ove države kazao je novinarima da se prisjete šta se dogodilo 1992. godine (?!) i kako su to uradili Slovenci.

Novinari su nastavili s pitanjem, konkretno upitavši “da li će to uraditi nasilnim putem”, na šta je on odgovorio:

“Fino, upućujem te na ’92. kako su to Slovenci uradili, blokirali kasarne, rekli da ovi momci koji, eto ne valjaju njima, moraju da odu”, rekao je Dodik.

GODISNJICA
MARKETING