Gorica Dodik: Nije postojao nikakakav govor mržnje

Gorica Dodik: Nije postojao nikakakav govor mržnje

Aktivistkinju i novinarku Vanju Stokić i njenog momka huligani su sinoć napali u Banjoj Luci, a napad se dogodio u naselju Obilićevo.

Meta su bili aktivsti okupljeni oko pokreta “BH Parade ponosa”.

Gorica  - Avaz
Objava na Twitteru. Printscreen

Napad su osudile mnoge organizacije, ambasade i pojedinici ali kćerka Milorada Dodika nije.

– Batina nije iz raja izašla i ne treba nikoga fizički maltretirati (sem pedofila). Sve je ukazivalo na to da bi moglo doći do ovakvih stvari i procjena je bila da se okupljanje zabrani. Posao Transparency International jeste da podgrijava već uzavrelu atmosferu. Nije postojao nikakakav govor mržnje, neslaganje sa tim vidom promocije seksualne orijentacije nije mržnja. Moderno je javno pričati da se slažete sa paradiranjem ne bi li dobili par lajkova ili političkih poena, a u isto vrijeme privatno se zgražavati nad eksponiranjem na ulicama u tangama, kožnim hlačama, sa bičevima… E to zove dragi moji zove licemjerje i takvi “vas” mrze, a ne oni koji javno kažu svoj stav koji se vama ne dopada – napisala je Gorica Dodik na Twitteru.

Podsjetimo, tokom jučerašnjeg dana na fudbalskoj utakimici Borac – Leotar, ali i na ulicama Banja Luke huligani su Dežali uvredljive transparente za pripadnike LGBTQ populacije.

Napadnuta novinarka Vanja Stokić za napad je optužila predsjednika RS Milorada Dodika i gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića koji su svojom retorikom, kako ona tvrdi, nahuškali huligane.

Očekivano, kćerka Milorada Dodika u napadu i uvredljivim transparentima nije vidjela ništa sporno te je kao i mnogo puta do sada stala u odbranu svog oca.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica