jeju ostrvo juzna koreja


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Luksuzni Grand Josun, novi hotel s pet zvjezdica na popularnom odmarališnom ostrvu Jeju, u Južnoj Koreji, javno se izvinio nakon što je lokalni bloger objavio da je jedan dio dana zapravo bilo moguće da nepozvani gosti s ulice zavire u saunu hotela i vide sve šta se dešava unutra.

“Duboko nam je žao što smo našim gostima nanijeli neugodnosti prilikom korištenja nekih objekata u ženskoj sauni u Grand Josun Jeju Hill”, navodi se, između ostalog, u izjavi hotela od 18. februara.

Sauna je zatvorena i poduzimaju se mjere kako bi nedostaci bili otklonjeni.

Iz hotela su objasnili da specijalni premaz na staklima onemogućava ljudima da “zavire” u saunu danju, ali da noću ne funkcioniraju na isti način, zbog čega bi se roletne trebale spustiti čim padne mrak.

Korejski bloger pisao je o svom iskustvu boravka u hotelu i njegova je objava postala viralna.

“Otišao sam na medeni mjesec na otok Jeju i odsjeo u sobi s apartmanima u novootvorenom hotelu s pet zvjezdica, ali pokazalo se da je moj medeni mjesec najgore sjećanje u mom životu”, napisao je bloger, objašnjavajući da su on i njegova supruga uživali koristeći usluge bazena i saune.

“Posljednjeg dana otišao sam u šetnju, ali dok sam gledao prozore saune, otkrio sam da izvana vidim unutrašnjost saune. Kroz prozore sam mogao vidjeti termometar unutar saune. Unutrašnjost tuševa i kupaonica mogli smo vidjeti izvana, s ulaza u hotel, šetališta, parkirališta i čak s balkona hotelske sobe.

Moja supruga i ja bili smo šokirani kad smo ovo saznali. Naježim se od pomisli da smo možda koristili kupaonice i tuševe pred mnogim ljudima”, dodao je ovaj bloger, napisavši i da su on i supruga sada na terapiji, piše CNN.

Korejska novinska agencija Yonhap objavila je da je pozvana i policija kada su se gosti počeli žaliti hotelskom osoblju.

Policija sada pregledava snimke kako bi utvrdila da li je neko bio izložen dok je koristio objekte ili da li je neko snimao nedozvoljene slike ili videa spolja.