Portal 072info

GP BiH: Pokušao progutati marihuanu prilikom kontrole

Mješovita ophodnja Jedinice granične policije Doljani i Postaje granične policije Metković Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske otkrila je J.V. (1982.), državljanina Republike Hrvatske, 10. studenoga u ilegalnom prelasku državne granice, priopćeno je iz GP BiH.

Prilikom pregleda J.V. je izvadio  iz džepa papirnati smotuljak pokušavši ga progutati. Na zapovijed službenika, jedan dio je izbacio, a manju količinu je progutao. Utvrđeno je da je riječ o zeljastoj materiji koja asocira na marihuanu. Pregledom njegova vozila nađena je kutija cigareta u kojoj se nalazio sadržaj koji asocira na hašiš. O događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, prema čijim naredbama su privremeno oduzete otkrivene materije.

Protiv J.V. bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Zbog ilegalnog prelaska državne granice iz BiH u RH u graničnom pojasu na području Čapljine, osoba je prekršajno procesuirana u skladu sa Zakonom o strancima BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, navodi se u priopćenju.

 

Podijelite članak