Portal 072info

GP BIH: Uhapšena osoba bez državljanstva

Foto: Ilustracija

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla u srijedu su u 19:30 sati na ulazu u BiH na letu Eindhoven – Tuzla lišili slobode M. E. (1982.), rođenog u Armeniji, bez državljanstva.

Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Brisel raspisao potjernicu zbog kaznenog djela „udruživanje u kriminalnu organizaciju“. M. E. će biti predan Sudu BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Hum jutros su u 5:20 sati lišili slobode državljanina BiH, J. D. (1990.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog kaznenog djela „krivotvorenje novca“. Osoba je kontrolirano na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum. J. D. je predan Sudu BiH na daljnje postupanje.

Policijski službenici Jedinice granične policije Doljani su nožas iza ponoći lišili slobode državljanina BiH, G. M. (1991.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Zavidovići zbog kaznenog djela „krađa“. Osoba je predana službenicima Sudske policije Mostar, stoji u priopćenju.

(Fena)

Podijelite članak