Portal 072info

GRAD HUMANIH LJUDI: Preko 7.000 KM za Edina Mujkanovića (VIDEO+FOTO)

Na glavnom zeničkom gradskom trgu danas se od 11:00 do 16:30 iz Vispakove Ginisove džezve sipala kafa i Klasovi kolači, s jednim ciljem, a to je prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Zeničanina Edina Mujkanovića koji se već četiri godine bori sa Kronovom bolešću-ulcerozni kolitis.

Dragi ljudi. Edin me zamolio da Vam se svima zahvalim na svemu što činite za njega, šalje Vam svima ogroman pozdrav iz bolnice po prvi put nakon operacije koja je bila prošli petak.
Jako je teško gledati ga u ovakvom stanju i znati da su ga do toga doveli doktori u našoj državi, državi koja bi se trebala brinuti za svoj narod. Ostanite uz njega kao i do sad molim Vas jer samo uz našu podršku on može izdržati pakao koji prolazi”, istakla je Ana Marija Jurić na oficijenoj Facebook grupi Edin Mujkanović.

Prva Edinova operacija je okončana i on se nalazi u klini u Turskoj, ali i zdana u dan su potrebna velika novčana sredstva, a Zeničani i ovaj put su pokazali svoje veliko i humano srce.

Današnja akcija okončana je nešto poslije 16:30, gdje se konačnim zbirom skupilo 7.062,65 KM.

U fotografijama i video prilogu koji se nalazi na linku OVDJE vam donosimo kako je izgledalo danas na glavnom gradskom trgu u Zenici.

Edine, izdrži, Zenica je uz tebe!

FOTO+VIDEO: Elvir Arnaut

[Galleries 726 not found]
Podijelite članak