Grad probijao šoferke kao kamen: Nevrijeme za 15 minuta napravilo ogromnu štetu

Velika šteta nanesena je mještanima Dragačeva u Srbiji nakon što su pretrpjeli jak grad u poslijepodnevnim satima.

Na najvećem udaru našle su se mjesne zajednice Dragačica, Bjelica, Vučkovica i Кotraža.

Nevrijeme je potrajalo oko 15 minuta, a za to vrijeme pričinjena je velika šteta na poljoprivrednim usjevima i putevima, ali oluja je nosila i crepove sa kuća.

  • Navikli smo na nevrijeme, ali ovo danas je bilo izuzetno silovito. Grad je na pojedinim mjestima bio izuzetno krupan, lupao je automobile i crijep na kućama. Šoferka na našem vozilu je potpuno uništena nakon nevremena, a krov pomoćnog objekta je sada sav u rupama. Tamo gdje je grad zakačio maline čija je berba već počela ništa nije ostalo – kaže Žiko Ranović iz sela Bjelica čije je domaćinstvo pretrpjelo veliku štetu.

Prema riječima prvog čovjeka općine Milivoja Dolovića dejstvovano je pravovremeno sa svih protivgradnih stanica.

  • Ispaljeno je 76 raketa i to je doprinijelo da se umanji šteta od nevremena koje nas je zadesilo. Кolike su tačno štete znaće se nakon prestanka padavina, a komisija će ukoliko bude bilo potrebe biti poslata na teren. Najveću štetu zasigurno su pretrpjeli malinjaci, a oštećeni su i lokalni seoski putevi. Od siline nevremena pojedina stabla su iščupana iz korijena i na taj način prekinula saobrćaj. Čim vremenske prilike to dozvole krenuće se u sanaciju šteta koje je izazvala oluja – izjavio je Dolović.

Dodaje da se zbog ozbiljnosti stanja ne isključuje ni mogućnost uvođenja vanredne situacije na dijelu teritorije općine Lučani.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE