Grad Sarajevo planira javni doček Nove godine, evo ko će zabavljati građane 

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Za razliku od 2021. godine, Sarajevo će ove godine imati javni doček Nove godine, saznaje Akta.ba.

Naime, Grad Sarajevo objavio je danas pregovarački postupak za ove potrebe.

Kako se navodi, poziv za dostavljanje ponuda uputit će se ponuđaču koji ima ekskluzivno pravo da zastupa muzičku grupu Dubioza kolektiv kao glavnog izvođača u organizaciji dočeka Nove 2023. godine u Gradu Sarajevu, dana 31.12.2022. godine.

“U skladu sa članom 28. stav 4 Zakona o javnim nabavkam BiH („Službeni glasnik BiH 44 broj:39/14) Grad Sarajevo objavljuje informaciju, da shodno članu 21. tačka c) Zakona o javnim nabavkama BiH, kojim je propisano da ugovorni organ može „kada se iz suštinskih, dokazivih tehničkih razloga, ili iz razloga koji se odnose na zaštitu ekskluzivnih prava, ugovor može dodijeliti samo određenom dobavljaču, Grad Sarajevo provodi proceduru javne nabavke putem Pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci, za pružanje usluga organizacija Javnog dočeka Nove 2023. godine u Gradu Sarajevu”, navodi se u pregovaračkom postupku. 

Tenderska dokumentacija bit će dostupna svim zainteresovanim ponuđačima ukoliko upute zahtjev za dostavljanje iste na e-mail: [email protected]  najkasnije do 05.08.2022. godine do 12:00 sati.

Podsjetimo, nakon prijedloga gradonačelnice Karić, Sarajevo prošle godine nije imalo javni doček nove godine.

Gradsko vijeće Sarajeva je izglasalo otkazivanje dočeka Nove godine u ovom gradu zbog mogućeg pogoršanja epidemiološke situacije. Odlučeno je da se 50.000 KM, koje su planirane za organizaciju dočeka Nove godine, usmjere za liječenje oboljele djece.

Proteklih godina ako je proteklih Sarajevo je bilo domaćin nekim od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda poput Dine Merlina i Zdravka Čolića. 

Akta.ba

GODISNJICA
MARKETING